Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

0

Να σταματήσει
Αναζητούν επίμονα στο δημοτικό συμβούλιο, ψάχνουν, κι αν δεν βρουν, δημιουργούν, αυτό που τους χωρίζει από την δημοτική παράταξη Τσέπελη.
Δεν προσβλέπουν στο μέλλον του τόπου, αλλά στο παρόν, στην αντιπολίτευση της καθυστέρησης, της άρνησης, της υπονόμευσης.
Κάποτε επιτέλους, όλη αυτή η ιστορία θα πρέπει να τελειώσει. Για πάντα.
Όλη αυτή η στάση και η αρνητική συμπεριφορά, ας το έχουν υπόψιν τους, αντανακλά εις βάρος τους.
Τους αποδίδεται σκοπιμότητα μέσω της δυνατότητας της απλής αναλογικής που τους έχει συσπειρώσει για να κάνουν παιγνίδι καθυστερήσεων και εμποδίων.
Κάνουν μεγάλο λάθος και οφείλουν να σταματήσουν το παιγνίδι αυτό.
Γ.Δ.


Συνασπισμός οπισθοδρόμησης
Οι κατήγοροι της διοίκησης Τσέπελη βλέπουν ότι δεν περνά ο λόγος τους, οι κατηγορίες τους, οι φωνές τους, οι αποχωρήσεις. Κι αυτό, διότι η κοινή γνώμη των Ξανθιωτών καταλαβαίνει, έχει βγάλει τα συμπεράσματά της και έχει ερμηνεύσει τη συμπεριφορά τους.
Επιθυμούν να μην γίνει έργο, να σταματήσουν κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής.
Δημιούργησαν, το λένε οι Ξανθιώτες, έναν πολιτικό συνασπισμό για την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση ακόμη του δήμου.
Γ.Δ.


Πώς δικαιολογούν την συμπόρευση;
Αλήθεια, γεννάται το ερώτημα: Με βάση ποια ή ποιες αιτιολογίες δικαιολογούν την κοινή συμπόρευση Μελισσόπουλος, Χατζηθεοδώρου, Λύρατζης και Δημαρχόπουλος;
Ένας συνασπισμός τριών ή ενίοτε και τεσσάρων παρατάξεων στο να προβάλουν αιτίες και αφορμές για να δημιουργούν εντυπώσεις στο δημοτικό συμβούλιο και μετά ν’αποχωρούν!
Πώς αλήθεια δικαιολογούν αυτήν την συνεργασία τους;
Υπάρχει πλαίσιο κοινής συμφωνίας; Και βάση ποιων αρχών και πιστεύω; Υπάρχει κάτι ιδεολογικό που τους ενώνει; Ή  το μόνο που τους ενώνει είναι η στείρα κριτική;
Γ.Δ.


Τι θα ισχυριστούν;
Οι γνωστοί τέσσερις της αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης ποια δικαιολογία θα βρουν για να στηρίξουν την στάση και συμπεριφορά τους στους κατοίκους της Σταυρούπολης;
Μικρά θεωρούν τα δύο έργα στην περιοχή. Ίσως και ασήμαντα. Για δυο λοιπόν μικρά έργα τόση προσπάθεια για να μην γίνουν; Για να καθυστερήσουν;
Οφείλουν να πουν την αλήθεια και να πάψουν τις δικαιολογίες και τα παιγνίδια με τα οποία αποδεικνύουν έλλειψη ενσυναίσθησης των πράξεών τους.
Η ομάδα των τεσσάρων αρνητών έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους κατοίκους της Σταυρούπολης αλλά και της Ξάνθης συνολικά.
Ο σκοπός τους έγινε γνωστός. Επιθυμούν να μη γίνει τίποτε, γι’αυτό βάζουν εμπόδια.
Γ.Δ.


Θα δημιουργηθεί Γραφείο Τύπου
Το είχαμε επισημάνει ως έλλειψη εδώ και μήνες. και αφορά και τους τέσσερις δήμους βέβαια.
Για την μη σύσταση γραφεία Τύπου στους δήμους.
Τελικά, υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του δήμου Ξάνθης όπως πληροφορηθήκαμε.
Πρόκειται για μια απαραίτητη κάλυψη ενός κενού.
Βέβαια το άτομο το οποίο θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο θα πρέπει να γνωρίζει το αντικείμενο, να έχει όρεξη για την δουλειά αυτή και να μην είναι κάποιο «δικό» μας άτομο μόνο.
Η θέση απαιτεί ικανότητες.
Γ.Δ.


Πιστές στον όρκο
Και το όνομα αυτών: Λαζανά  Ιωάννα, Παξινού Νικολέτα, Αμανατίδου Αναστασία, γιατροί και οι νοσηλεύτριες Κουτσούμπα Θεοδώρα, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Ραφτοπούλου Όλγα.
Πρόκειται για τις κυρίες οι οποίες έδωσαν το παρών και βρέθηκαν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Εκεί όπου δίνεται η «μάχη» στην αντιμετώπιση του COVID-19.
Πιστές στον όρκο τους, η ομάδα των γιατρών και νοσηλευτριών.
Οφειλόμενος ως εκ τούτου ο δημόσιος έπαινος για την συμπεριφορά τους.
Και μια επισήμανση. Στην ομάδα δεν υπάρχει ούτε ένας άνδρας.
Γ.Δ.


Έμαθε να κερδίζει η ομάδα
Να που η ομάδα μας, η Ξάνθη, που έμαθε πλέον να κερδίζει!
Το Σάββατο έκανε ένα παιγνίδι στρατηγικής και έξυπνων κινήσεων από πλευράς προπονητή.
Με τον τρόπο αυτόν κέρδισε και ανέβηκε κι άλλο στην βαθμολογία. Οι νέες νίκες έγιναν τέσσερις ήδη. Βέβαια χρειάζεται προσοχή το θέμα των διαιτητών.
Το Σάββατο, το λάθος των διαιτητών ευτυχώς, δεν έκρινε το παιγνίδι, διότι η ακύρωση του γκολ ήταν λάθος.
Τέλος πάντων, η ομάδα έπαιξε άλλο ένα παιγνίδι με ψυχή. Πράγμα που σημαίνει πως ο Μπάμπης Τεννές γνωρίζει να χειρίζεται σωστά το υλικό που διαθέτει.
Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας, πάμε καλά, βελτιωνόμαστε, ανεβαίνουμε.
Γ.Δ.


Λύθηκε ένα σοβαρό θέμα
Οι συνεργασίες και ο διάλογος λύνουν προβλήματα όταν υπάρχει καλή πρόθεση και από τις δύο πλευρές.
Έτσι, ο δήμος Τοπείρου προχώρησε στην παραχώρηση 35 στρεμμάτων στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Ακολούθως ο ΣΔΑΝΞ οφείλει να παραχωρήσει την λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην ΔΙΑΑΜΑΘ.
Έχουν όλα αυτά σημασία;
Έχουν, και μεγάλη μάλιστα διότι υπήρχε ο κίνδυνος να μην μαζεύονται τα σκουπίδια διότι ο ΧΥΤΑ έχει ήδη κορεσθεί.  Τώρα δρομολογείται λύση και δεν θ’αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα.
Αλήθεια, φαντάζεται κανείς να μην μαζεύονται τα σκουπίδια της πόλης και του νομού γενικά; Πώς θα είναι η ζωή όλων μας;
Και μόνη η σκέψη μας τρομάζει…
Γ.Δ.


Το έχουμε τερματίσει…
Δεν έπεφτε καρφίτσα το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της πόλης αλλά και σε άλλες πλατείες και σε πάρκα. Η μέρα ήταν ανοιξιάτικη και οι Ξανθιώτες βγήκαν να ξεσκάσουν. Και που να πάνε αφού δεν είναι τίποτε ανοιχτό; Ένα καφέ στο χέρι και αρχίζει η …μάχη για ένα παγκάκι αδειανό… για ένα τοιχάκι  κάπου να μπορεί να ακουμπήσει ένας άνθρωπος! Και το προσφιλές θέμα συζήτησης σε όλες τις παρέες είναι γιατί δεν ανοίγουν τα καφέ σε εξωτερικό χώρο ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Στο μεταξύ μεγάλη δύναμη της αστυνομίας είχε «στρατοπεδεύσει» μπροστά από την Στρατιωτική Λέσχη και παρακολουθούσε διακριτικά τον συνωστισμό στην πλατεία αλλά χωρίς να παρεμβαίνει. Πραγματικά όλοι πια έχουν φτάσει και ξεπεράσει τα όριά τους. Η ψυχολογική κούραση είναι εμφανής και η υπομονή τελειώνει.
Ευτυχώς στην Ξάνθη είμαστε καλά και έχουμε κάπως ξεθαρέψει…
Αρκεί βέβαια να μην υπερβάλλουμε και αλλάξουν άρδην τα πράγματα. Ο κορωνοϊός έχει δείξει ότι δεν αστειεύεται…
Μ.Ξ.


Κατέβασε ρολά το Τουριστικό Αβδήρων και είναι κρίμα….
Μόλις 1, 5 χρόνο έχει που άνοιξε τις πύλες του το νέο Τουριστικό στην Σκάλα Αβδήρων. Ίσα ίσα δυο καλοκαίρια κα όμως όσοι το επισκέφτηκαν έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών από την διεύθυνση και το προσωπικό, το νόστιμο και εκλεκτό φαγητό, τις προσιτές τιμές και την απαράμιλλη θέα στο λιμάνι των Αβδήρων με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Όμως προς μεγάλη απογοήτευση το τουριστικό έκλεισε και μάλιστα ο μισθωτής το έχει αδειάσει από τον εξοπλισμό. Και ο λόγος δεν είναι ότι δεν πήγαινε καλά αλλά ότι έληξε η σύμβαση με την ΕΤΑΔ τον Ιανουάριο του 2021 και δεν δόθηκε παράταση παρότι λόγω κορωνοϊού αναβλήθηκαν ή καθυστέρησαν πολλές διαδικασίες που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί η σύμβαση . Είναι πραγματικά κρίμα γιατί όλο το λιμάνι είχε ζωντανέψει, είχε μεγάλη επισκεψιμότητα όλη η περιοχή και αυτό τώρα θα χαθεί.
Ας ελπίσουμε ότι ο μισθωτής θα βρει άκρη με την ΕΤΑΔ και θα το ξανανοίξει. Αν μη τι άλλο το δικαιούται γιατί έχει περάσει «Οδύσσεια» για να το ανοίξει πέρα από την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Λύσεις από τον ιδιωτικό τομέα Είναι προφανές ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι εκείνος που παρά…