Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

0

Άδικο, απαράδεκτο, τιμωρητικό
Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των Ξανθιωτών σε μεγάλο ποσοστό από την απόφαση της Επιτροπής να ενταχθούν στο κόκκινο περιοχές- νομοί με χαμηλό ιικό φορτίο.
Δηλαδή, φταίμε δε φταίμε, χωρίς να έχουμε κρούσματα, πάλι εμείς λοκντάουν.
Άρα, δύο μέτρα και σταθμά.  Γι’ αυτό ξεσηκώθηκε τόσο ο δήμαρχος Ξάνθης όσο και άλλοι φορείς, διαμαρτυρόμενοι για την άδικη μεταχείριση. Κι έχεις τον Χαρδαλιά να λέει τώρα- πριν το είχε ξεχάσει- πως δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για κάθε δήμο και Περιφερειακή Ενότητα.
Αγαπητέ Χαρδαλιά, άλλα έλεγες και εφάρμοζες πριν για Ξάνθη, Μύκη κλπ.
Το ξέχασες;
Γ.Δ.


«Ποιοι έλεγχοι;  Πού τους είδαν;»
Τηλεφωνική η επικοινωνία σε κάπως οργισμένο ύφος από συμπολίτη μας που βιώνει κι αυτός την όλη κατάσταση του λοκντάουν.
Αμέσως λοιπόν μετά την καλημέρα και χωρίς εισαγωγή, μπήκε κατευθείαν στο θέμα λέγοντας « για ποιους ελέγχους μιλάνε;  Πού τους είδαν; Γεμάτοι οι δρόμοι, τα βουνά και τα λαγκάδια, πότε ελέγχονται αυτοί;»
Έτσι απότομα που άρχισε, έκλεισε το τηλέφωνο μη προλαβαίνοντας να του πω κάτι.
Το λέω όμως για να το διαβάσει. Το ότι δεν σταμάτησαν τον ίδιο οι αστυνομικοί, δεν σημαίνει πως δεν το έκαναν σε άλλους πολίτες. Γι’ αυτό ας μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συνολικά συμπεράσματα.
Γ.Δ.


Τώρα είναι αργά!
Κάτι σοβαρό έχει ξεχάσει ο Χαρδαλιάς κι αυτοί που αποφασίζουν για το κλείσιμο ανθρώπων και καταστημάτων.
Για να πείσεις τον κόσμο να ακολουθήσει τις εντολές σου πρέπει να τον έχεις κερδίσει με την σοβαρότητά σου και την αξιοπιστία σου.
Αν κάνεις μπρος-πίσω, μια ανοίγεις και πολλές κλείνεις, το χάνεις το παιγνίδι. Και όλα δείχνουν πως το παιγνίδι πλέον πως έχει χαθεί.
Το κακό έγινε, χάθηκε η εμπιστοσύνη, τώρα είναι αργά για δάκρυα, δηλαδή να διορθωθεί η κατάσταση που έφτασε και ξεπέρασε τα 2.000 κρούσματα ημερησίως.
Γ.Δ.


Τελείωσαν στο άψε-σβήσε
Όπως θα έχουν παρατηρήσει οι συμπολίτες που κινούνται με το αυτοκίνητό τους, τα περισσότερα πλευρικά διόδια βρίσκονται στην τελική τους φάση ολοκλήρωσης.
Τι μας λέει ο ποιητής; Ότι η Πολιτεία που έχει την ευθύνη της Εγνατίας οδού, φρόντισε χωρίς καθυστερήσεις να ολοκληρώσει τα πλευρικά διόδια.
Δεν το έκανε δε αυθαίρετα, όχι, είναι υποχρέωσή της προκειμένου να προχωρήσει η σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει και προβλέπει την δημιουργία των πλευρικών διοδίων. Όλα κανονικά και με τον νόμο.
Γ.Δ.


Εμπόριο και κέρδος
Θεμιτό το κέρδος που προέρχεται από το εμπόριο.
Εξάλλου οι Εβραίοι παλιά, μα πάρα πολύ παλιά, έλεγαν ότι «ο θεός ευλόγησε το εμπόριο».  Κι αυτό για να αιτιολογήσουν το κέρδος.
Σήμερα λοιπόν, το εμπόριο συνεχίζεται και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο θα υπάρχουν άνθρωποι και ανάγκες.
Αυτού του είδους το εμπόριο όμως από αυτό που συμβαίνει με τα εμβόλια του κορωνοϊού, κάπου έχει ξεπεράσει κάθε λογική, κάθε όριο.
Κυριολεκτικά γίνεται μια μαύρη αγορά εμβολίων. Πωλούνται εμβόλια σε υπερβολικές τιμές, γίνεται δηλαδή μια κερδοσκοπία πρωτοφανής στα χρονικά.
Η λέξη ντροπή δεν λέει τίποτε γι’ αυτό το κατάντημα.
Γ.Δ.


Αναστολή κατεδαφίσεων σε αιγιαλούς!
Ντροπή, ντροπή, ντροπή!
Η Πολιτεία δικαιώνει για ακόμη μια φορά όσους παρανόμησαν χτίζοντας αυθαίρετα σε παραλίες και αιγιαλούς, υποδεικνύοντας ότι η λύση είναι η παρανομία, όχι η νομιμότητα.
Τελικά αυτό το κράτος δεν θα σωθεί ποτέ, με τίποτε.
Παντού η παρανομία και η λαμογιά επιβραβεύεται κι όχι το νόμιμο.
Αυτά τα φαινόμενα δυστυχώς είναι η κανονικότητα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
Μονίμως αυτό το γελοίο κράτος είναι δίπλα στον καταπατητή, τον παράνομο, τον αυθαίρετο, ενώ τον νόμιμο τον ταλαιπωρεί, τον ληστεύει κι από πάνω τον κοροϊδεύει κιόλας.
-Ντροπή και πάλι.
Γ.Δ.


Αμυγδαλιές
Να και μια εικόνα από την ύπαιθρο, όχι μακριά από την πόλη, εκεί που αυτή την περίοδο η φύση έχει στήσει τη δική της διαδρομή ζωής.
Μια όμορφη εικόνα από ανθισμένες αμυγδαλιές. «Νυφούλες»  τις χαρακτηρίζαμε πριν χρόνια στις σχολικές μας εκθέσεις. Βιαστικές και άμυαλες επίσης που πρώτες αυτές άνθιζαν κι όχι λίγες φορές πλήρωναν τη βιασύνη τους με το να τις καταστρέψει ο κρύος αέρας.
Εικόνα ηρεμίας, αγάπης και ελπίδας για τη ζωή.
Αισιοδοξία συνέλληνες.
Γ.Δ.


Γιατί τόσο πίσω η Ξάνθη;
Καθημερινά δημοσιεύει η Εφημερίδα μας τον αριθμό των εμβολιασμών που πραγματοποιούνται στο νομό μας και το μέχρι τώρα σύνολο των εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν.
Ο νομός μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 6.292 εμβολιασμούς, με τελευταίον νομό της Ροδόπης με 5.584 εμβολιασμένα άτομα σύνολο, δηλαδή εμβολιασθέντες με την 1η και 2η δόση.
Το ερώτημα που υπάρχει και εμφανίζεται στα νούμερα, είναι, γιατί αυτή η μεγάλη διαφορά που είναι διπλάσια, από τους νομούς Έβρου και Καβάλας.
Τι ακριβώς συμβαίνει στο θέμα;
Έρχονται λιγότερα εμβόλια σε Ξάνθη και Ροδόπη ή κάτι άλλο υπάρχει;
Γ.Δ.


Ο βασιλιάς καρνάβαλος φοράει μάσκα και πίνει… εμβόλιο!
Ξεκίνησε ο αποκριάτικος στολισμός της πόλης όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης. Έτσι από το πρωί της Παρασκευής οι περαστικοί της  πλατείας είδαν το γνωστό άρμα του βασιλιά καρνάβαλου να παίρνει θέση δίπλα στο ρολόι . Φέτος όμως ο βασιλιάς καρνάβαλος φοράει μάσκα και μπροστά του η μπουκάλα δεν έχει κρασί αλλά εμβόλιο και μάλιστα το ρώσικο sputnik όπως αναγράφει.! Το άρμα τοποθετήθηκε δίπλα από τον οικίσκο που γίνονται τα rapid test και συγκεντρώνει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων. Τουλάχιστον να έχουμε μια νότα καρναβαλιού στην πόλη μας γιατί κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι είναι Αποκριές και ότι άλλες εποχές η πόλη μας αυτές τις μέρες ζούσε στον ρυθμό του καρναβαλιού, με κέφι, με καθημερινά γλέντια και πολλούς επισκέπτες.
Ωραία χρόνια αυτά τα προ κορονοϊού!!
Μ.Ξ.


 Το lockdown δεν ισχύει για τους πελαργούς
Μπορεί να απαγορεύονται αυστηρά οι μετακινήσεις αλλά αυτό δεν ισχύει για τους …πελαργούς που ετοιμάζονται να μας επισκεφτούν. Η φύση συνεχίζει με τους δικούς της ρυθμούς και… οι πελαργοί έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους προς τα μέρη μας χωρίς να χρειάζονται …μηνύματα και βεβαιώσεις!
Ήδη μάλιστα ήρθαν οι πρώτοι και έχουν πιάσει δουλειά επιδιορθώνοντας τη φωλιά τους και περιμένοντας το ταίρι τους.
Νωρίτερα εμφανίζονται οι πελαργοί που παρέμειναν όλο τον χρόνο στη χώρα μας -ή κάπου πολύ κοντά, στη συνέχεια ακολουθούν τα πουλιά που ξεχειμώνιασαν σε κοντινές χώρες, όπως στην Τουρκία και το Ισραήλ, και ακολουθούν οι πελαργοί που διαχείμασαν στην Αφρική. Τόσο οι ίδιοι οι Πελαργοί όσο και οι φωλιές τους προστατεύονται από τον νόμο.
– Καλώς να τους δεχτούμε!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με τα γκράφιτι; Είναι κάποια γκράφιτι που όντως είναι όμορφα, έργα τέχνης. Τα …