Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Οικονομική «ασφυξία» στις επιχειρήσεις του νομού

Οικονομική «ασφυξία» στις επιχειρήσεις του νομού

0

Καταγράφει έρευνα του Επιμελητηρίου της Ξάνθης –Το  82,9% δηλώνει ότι έχει μεγάλη οικονομική ζημιά από την πανδημία

 

Προτάσεις  «θησαυρός» για την ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας από τους ίδιους τους επιχειρηματίες

 

 Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται το οικονομικό κλίμα στην περιφέρεια μας όπως καταγράφεται σε έρευνα που διενήργησε το Επιμελητήριο Ξάνθης και παρουσίασε ο πρόεδρος κ. Στέλιος Μωραΐτης το απόγευμα της Τρίτης στα μέλη κατά την διάρκεια της συνεδρίαση του ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μωραΐτης η έρευνα είναι αντιπροσωπευτική καθώς βασίστηκε σε 105 απαντήσεις των επιχειρηματιών της Ξάνθης σε 21 στοχευμένες ερωτήσεις που τους τέθηκαν και αποτυπώνει με σαφήνεια  την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία καθώς και τις εκτιμήσεις του επιχειρηματικού κόσμου για την επόμενη μέρα.

Το 82,9% δηλώνει ότι έχει μεγάλη οικονομική ζημιά από την πανδημία

Σε συντριπτικά ποσοστά οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες δηλώνουν ότι τα παρατεταμένα lockdown  τους έχουν καταστρέψει οικονομικά. Έτσι το 82,9% δηλώνει Ναι, το 14,3 μάλλον ναι και μόνο 1% δηλώνει ότι δεν έχουν επηρεαστεί .

Επίσης το 67,9 % θεωρεί άδικο που δεν έχει συμπεριληφθεί η Ξάνθη στις περιοχές όπως η Αττική, η Κοζάνη κ. α. όπου  δόθηκαν επιπλέον 3.000 ευρώ στις επιχειρήσεις  λιανεμπορίου που δεν δούλεψαν τις γιορτές ούτε με click awayκαι 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους.  Μόνο 7% θεωρεί ότι δεν ήταν άδικο.

Προτάσεις «θησαυρός» για την ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας από τους ίδιους τους επιχειρηματίες

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι οι απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως ποια μέτρα πιστεύετε ότι θα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των χρεών ώστε να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα αλλά και τι θα πρέπει να κάνει για να ανακάμψει η οικονομία δίνει την δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων οι οποίες όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Μωραΐτης : «Είναι πραγματικός θησαυρός που μπορεί να αξιοποιηθεί».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …