Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι πρυτανικές αρχές καλούν τους φοιτητές να σταματήσουν την κατάληψη στο κτήριο της Διοίκησης

Οι πρυτανικές αρχές καλούν τους φοιτητές να σταματήσουν την κατάληψη στο κτήριο της Διοίκησης

0

Βρίσκεται σε κατάληψη από την 1η του μήνα, λόγω της διαμαρτυρίας των φοιτητών κατά του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε κατάληψη τελεί από την 1η του μήνα το κτήριο της Πρυτανείας στην Κομοτηνή, σε ένδειξη της διαμαρτυρίας των φοιτητών για το νόμο Κεραμέως και τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,  στην αριθ. 86/9-3-2021 έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλέσει τους φοιτητές να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης (Πρυτανεία), καθώς, όπως σημειώνεται, «η συνεχιζόμενη για 8η μέρα κατάληψη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που οδηγούν στην αναστολή, ουσιαστικά, της λειτουργίας του σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και υπονομεύει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Πάντως, μιλώντας στο ράδιο «Χρόνος» της Κομοτηνής, η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας κα Ζωή Γαβριηλίδου, εξήγησε ότι την πρωτοβουλία της κατάληψης έλαβαν περίπου 35-40 άτομα, και πρόσθεσε, ««Δεν έγιναν βανδαλισμοί στο Πανεπιστήμιο, το αντίθετο μάλιστα οι φοιτητές μας έδιναν και χαρτάκια με τηλέφωνα που έπαιρνε κόσμος στη Γραμματεία. Κι επειδή κάποια θεώρησαν πως είναι έκτακτα, τα προώθησαν, για να μην χαθούν προθεσμίες». Επεσήμανε ωστόσο ότι, «δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να παρεμποδίζεται το έργο υπαλλήλων που θέλουν να δουλέψουν στην Πρυτανεία» και συμπλήρωσε «είναι κι αυτός ένας τρόπος αντίδρασης, δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να αντιδράσουν με κάποιο άλλο τρόπο, αναμένουμε πότε θα λυθεί η κατάληψη και τελικά τι θα γίνει με τα αιτήματά τους».

Πορεία σήμερα στην Κομοτηνή

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ) διοργανώνει σήμερα, 10/03 κοινή πορεία φοιτητών με τοπικά σωματεία. Για την πρωτοβουλία της κινητοποίησης σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει, «η Ελληνική κυβέρνηση το περασμένο έτος, ακολουθώντας το παράδειγμα των γειτονικών της χωρών και με βαθιά πεποίθηση ότι η ‘’πρόληψη’’ είναι η καλύτερη θεραπεία έλαβε την πολιτική απόφαση να κηρύξει οριζόντιο lockdown ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού αφήνοντάς τον να «πεθάνει μέσα στο σπίτι» όπως ισχυρίστηκε. Το εν λόγω lockdown παρόλα αυτά υπέκρυψε και συνεχίζει να υποκρύπτει κινδύνους για τους πολίτες τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό επίπεδο» και μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «τα πανεπιστήμια και οι σχολές ήταν πάντοτε ένας από τους μεγαλύτερους πυρήνες αντιστάσεως έναντι στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές του αστικού κράτους, γεγονός που τα έκανε ένα στόχο υψίστης σημασίας. Η επίθεση  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε με την κατάργηση του ασύλου, συνέχισε με την αναγκαστική διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων και την αντικατάσταση τους με την «τηλεκπαίδευση» και σήμερα φτάνει στο αποκορύφωμα του με την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή 1055 αρχαίων νομισμάτων στην Τουρκία

Μία συμβολική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικ…