Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέοι περιορισμοί στους κωδικούς sms

Νέοι περιορισμοί στους κωδικούς sms

0

2 και 3 μόνο εντός του οικείου δήμου. Ατομική άσκηση μόνο πεζή ή με ποδήλατο

 Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται το ΕΣΥ στην Αττική-289 από τις 319 κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες

Το σχέδιο επιπλέον υποστήριξης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, καθώς και τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο οριακό σημείο που έχουν φτάσει τα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω της αύξησης του αριθμού των νοσηλευόμενων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στην Αττική η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ δεν είναι πλέον στο “κόκκινο”, είναι στο “βαθύ κόκκινο”. Ως εκ τούτου περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας διαχείρισης της κρίσης, στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης». Ανέφερε ότι, «στις ΜΕΘ έχουμε 431 διασωληνωμένους συμπολίτες μας. Σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται στην Αττική 1.528 συμπολίτες μας. Στην πραγματικότητα πιέζεται η Αττική εδώ και 19 ημέρες. Όταν είχαμε 229 κλίνες ΜΕΘ-COVID και 1.673 απλές κλίνες Covid στο λεκανοπέδιο. Σε αυτές τις 19 ημέρες απαιτήθηκε να προστεθούν 449 απλές κλίνες Covid, φτάνοντας τις 2.122 και 90 κλίνες ΜΕΘ-COVID φτάνοντας στις 319 (δηλαδή αύξηση 40%), εκ των οποίων οι 289 είναι πλέον κατειλημμένες».

Τα νέα μέτρα μέχρι τις 16 Μαρτίου

Νέα μέτρα για το lockdown ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου, έως και τις 16 Μαρτίου.

Οι αλλαγές που έρχονται είναι στα SMS και συγκεκριμένα ο κωδικός 2 που αφορά τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αλλά και ο κωδικός 3 για τις τράπεζες, οι μετακινήσεις θα γίνονται εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Στον κωδικό 6 η μετακίνηση για άσκηση θα γίνεται αποκλειστικά ως πεζοί ή με ποδήλατο και δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για άσκηση σε άλλη περιοχή.

Επίσης για τον κωδικό 4 θα ζητούνται από τους αστυνομικούς επιπλέον στοιχεία.

«Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Όσον αφορά το νούμερο «4» τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές μόνο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές κατατάσσονται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…