Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Μπαράζ προσλήψεων σε Στρατό Ξηράς, Ναυτικό, Αεροπορία

Μπαράζ προσλήψεων σε Στρατό Ξηράς, Ναυτικό, Αεροπορία

0

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε, χθες τις προκηρύξεις πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) στους τρεις Κλάδους και στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων για το 2021.

Συγκεκριμένα:

– Για την πλήρωση 1.000 θέσεων ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς, η προκήρυξη βρίσκεται στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://www.army.gr/el/proslipseis/proslipsi-epaggelmation-opliton

– Για την πλήρωση 300 θέσεων ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό, η προκήρυξη βρίσκεται στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/enimerosi-koinoy/item/14751-plirosi-300-theseon-epop-andron-gynaikon-sto-polemiko-naftiko-2021.html

– Για την πλήρωση 280 θέσεων ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία, η προκήρυξη βρίσκεται στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.haf.gr/2021/03/prokiryxi-plirosis-diakosion-ogdonta-280-theseon-epaggelmation-opliton-ep-op-stin-polemiki-aeroporia/

– Για την πλήρωση 20 θέσεων ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, η προκήρυξη βρίσκεται στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://geetha.mil.gr/prokiryxi-epop-sto-koino-nomiko-soma-ton-enoplon-dynameon/

Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που προβλέπονται στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ τελικά και θα καταταγούν, θα τοποθετηθούν αποκλειστικά σε μονάδες – υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Οι προσλήψεις ΕΠΟΠ αφορούν άνδρες και γυναίκες.

 

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Νέες θέσεις εργασίας στα Πλαστικά Θράκης (Χειριστές Μηχανημάτων Παραγωγής)

 

 

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης είναι ένας ελληνικός πολυεθνικός Όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων πολυπροπυλενίου και πολυαιθυλενίου, διαθέτοντας παραγωγικές εγκαταστάσεις σε 6 χώρες (Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιρλανδία και ΗΠΑ), εταιρείες διανομής και εμπορίας σε 5 χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Σερβία, Αυστραλία, Κίνα) και δίκτυο πωλήσεων που εκτείνεται σε περισσότερες από 80 χώρες.

Η εταιρεία ThraceNonwovens&Geosynthetics (ThraceNG), μέλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, αναζητά να προσλάβει άτομα ως:

Χειριστές Μηχανημάτων Παραγωγής

Καθήκοντα Θέσης:

Η θέση έχει ως  έδρα την Ξάνθη, αφορά εργασία σε κυλιόμενο σύστημα βαρδιών, και ενδεικτικά καθήκοντα της θέσης είναι:

Χειρισμός μηχανημάτων παραγωγής

άμεση συνεργασία με τους εργοδηγούς βάρδιας για την εξασφάλιση της ομαλής και χωρίς καθυστερήσεις λειτουργίας της παραγωγής συμμετοχή στην βελτίωση των διαδικασιών Παραγωγής

Απαιτούμενα Προσόντα:

Απόφοιτος Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου

δυνατότητα εργασίας σε κυλιόμενες βάρδιες

χειρισμός Η/Υ

Γνώση Αγγλικής γλώσσας

Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων

Ικανότητα επικοινωνίας και ομαδικής εργασίας

Υπευθυνότητα, έμφαση στην λεπτομέρεια και στο αποτέλεσμα

Εκπληρωμένες Στρατιωτικές υποχρεώσεις

Επιπλέον επιθυμητά προσόντα

προϋπηρεσία σε βιομηχανικό περιβάλλον

Ο Όμιλος προσφέρει ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών

εξαιρετικές συνθήκες εργασίας και ευκαιρίες για εκπαίδευση και ανάπτυξη σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο περιβάλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, στο e-mail: career@thraceplastics.gr, με κωδικό PRD014

 

ΟΑΕΔ: Μέχρι 29 Μαρτίου αιτήσεις ανέργων για 7.000 θέσεις

 

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά ανέργους – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και τι χρήματα θα λαμβάνουν

 

 

Έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 23:59 μπορούν οι άνεργοι από 30 ετών και άνω, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που περιλαμβάνει 7.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι άνεργοι στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω, τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες έχουν ως εξής:

473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους

710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στο http://www.ependyseis.gr/mis. Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψήφιους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση

να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο, πριν από την αίτηση

και να μην έχει λάβει  χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, έχει προϋπολογισμό 44.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Νέα προκήρυξη για 76 προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος

 

 4 θέσεις στο υποκατάστημα Καβάλας και 1 θέση στο υποκατάστημα Αλεξανδρούπολης

 

Αφορά πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας ή φρούρησης των εγκαταστάσεων ή χώρων, καθώς και για τη συνοδεία χρηματαποστολών της Τράπεζας της Ελλάδος – Κάθε υποψήφιος/α υποχρεούται να υποβάλει μία (1) μόνο αίτηση, αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του ή διαμονής του από 26/03/2021 έως και 16/04/2021, κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 09:00 π.μ. μέχρι 15:00 μ.μ.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας ή φρούρησης των εγκαταστάσεων ή χώρων, καθώς και για τη συνοδεία χρηματαποστολών της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 3.000 ανέργους από την Google

 

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και η Google Ελλάδας, με τη στήριξη του υπουργείου Εργασίας, διευρύνουν το πεδίο των κοινών δράσεών τους, προσφέροντας σε 3.000 ανέργους έως 29 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν τέσσερα νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google σε τομείς υψηλής ζήτησης, που προσφέρονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανάλυση δεδομένων (data analytics), διαχείριση έργου (project management), τεχνική υποστήριξη πληροφορικής (IT support) και σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UX design).

Η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, ο Οργανισμός θα πλαισιώσει το πρόγραμμα κατάρτισης με πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου, όσοι ολοκληρώσουν την κατάρτιση, να εργαστούν στο αντικείμενο.

Τι είναι και πώς λειτουργούν τα Google Career Certificates

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης Google Career Certificates, που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα, είναι διαθέσιμα σε όλους στη διαδικτυακή πλατφόρμα Coursera και προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να αποκτήσουν την κατάλληλη κατάρτιση και προετοιμασία, για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε τομείς υψηλής ζήτησης, όπως IT Support, Project Management, UX Design και Data Analytics.

Στόχος είναι να βοηθηθούν όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν online στους ρυθμούς που επιθυμούν οι ίδιοι ή και όσοι σκοπεύουν να αλλάξουν καριέρα, αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την παραδοσιακή εκπαίδευση. Μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα εξάμηνο, ενώ δεν προϋποθέτουν προηγούμενη εμπειρία ή πτυχίο και αναγνωρίζονται από εργοδότες των παραπάνω κλάδων.

Από τα τουλάχιστον 500.000 άτομα παγκοσμίως που έχουν ήδη εγγραφεί στα προγράμματα αυτά, το 82% ανέφερε ότι είχαν θετική επίδραση στην καριέρα τους και ότι, μέσα σε ένα εξάμηνο, άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό, πήραν προαγωγή ή έλαβαν αύξηση στο μισθό τους.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…