Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μόνο με… πόδια ή ποδήλατο η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων

Μόνο με… πόδια ή ποδήλατο η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων

0
arxaiologikos avdiron17

Άνοιξαν σήμερα οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι

 

Το άνοιγμα των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στα πρώτα μέτρα χαλάρωσης, προκειμένου να δώσει ένα αισιόδοξο και συμβολικό μήνυμα για τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα.

Μαζί λοιπόν με το άνοιγμα των κομμωτηρίων στις περιοχές με «βαθύ κόκκινο», ανοίγουν από σήμερα οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Ολυμπίειο, Κεραμεικός, Βιβλιοθήκη του Αδριανού, Ναός του Ποσειδώνα, Αρχαία Ελευσίνα, Ολυμπία, Μεσσήνη, Αιγές, Πέλλα, Ελεύθερνα, Αμφίπολη, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, Ασκληπιείο Επιδαύρου, Νικόπολη, Αρχαία Νεμέα και Άβδηρα, θα δέχονται από σήμερα επισκέπτες, αλλά κάτω από συγκεκριμένα μέτρα. Όπως έχει αποφασιστεί στους χώρους θα επιτρέπεται η παρουσία έως 3 ατόμων με χρήση μάσκας. Η μετακίνηση θα γίνεται με τον κωδικό και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων είναι μεν επισκέψιμος στις κανονικές ώρες υποδοχής του κοινού (Δ-Π 9-3 περίπου), αλλά μπορεί κάποιος να τον επισκεφθεί μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο. Εκτός δηλαδή από φίλος του πολιτισμού, θα πρέπει να είναι και του… αθλητισμού, αφού η απόσταση από την πόλη της Ξάνθης είναι περίπου 25 χλμ.

Την ευκαιρία για επαφή και σχέση με τον πολιτισμό, ως απόδραση από τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία, μέσω του ανοίγματος των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, ανέδειξε και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης Κωνσταντίνα Καλλιντζή, ενημερώνοντας ότι ήδη έχει εκφραστεί τηλεφωνικά το ενδιαφέρον για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Αναμφίβολα, η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων με δυνατότητα μετάβασης στον αρχαιολογικό χώρο και με αυτοκίνητο θα δώσει μια διέξοδο με ουσιαστικό περιεχόμενο και στους ξανθιώτες.

 

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις εκκλησίες

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα έχει αλλάξει και ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου). Τέλος, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο «ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ» του Γιάννης Στρούμπα στην Κομοτηνή

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής Η Δημοτική Βιβλι…