Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια κανονική Δευτέρα η φετινή Καθαρά Δευτέρα

Μια κανονική Δευτέρα η φετινή Καθαρά Δευτέρα

0

Δεν προχώρησαν τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας σε πάρκα για την αποφυγή συνωστισμού

Η Καθαρά Δευτέρα φέτος δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές, καθώς τα περιοριστικά μέτρα του lockdown δεν θα επιτρέψουν επισκέψεις σε σπίτια φίλων και γνωστών, ενώ το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, αν και δεν απαγορεύεται, θα είναι αρκετά δύσκολο.

Όπως φαίνεται, τα σενάρια που ήθελαν να μπαίνουν λουκέτα σε πάρκα, δεν ισχύουν, και η Καθαρά Δευτέρα θα είναι σαν μία… κανονική Δευτέρα. Θα ισχύουν ακριβώς τα ίδια μέτρα. Όποιος επιθυμεί να κάνει βόλτα θα μπορεί να το κάνει με την αποστολή SMS, αλλά και με τον περιορισμό να κινηθεί στα 2 χιλιόμετρα από τη μόνιμη κατοικία του.

Θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού δεν υπάρχει, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Όπως αναμένεται, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά για το θέμα, απευθύνοντας σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…