Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μελέτες για στατικά και πυροπροστασία σε σχολεία της Ξάνθης

Μελέτες για στατικά και πυροπροστασία σε σχολεία της Ξάνθης

0

Σ’ ένα μήνα θα βγει ο διαγωνισμός για το σχολικό συγκρότημα 2ο και 3ο Γυμνάσια Ξάνθης και 12 άλλα σχολεία

 

25.000 ευρώ για την κακοκαιρία και 4.000 ευρώ για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ανοιχτή δημοπρασία για οδοφωτισμό ύψους 160.000 ευρώ.  Αίτημα στον ΑΣΕΠ για 37 προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης όλων των ειδικοτήτων

 

Με πλήρη σχεδόν διάταξη (μετά από καιρό) τηλεσυνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης με μοναδική απουσία του κ. Γιάννη Παπαχρόνη και ενέκρινε ομόφωνα τα 4 από τα 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 9 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα.

25.000 ευρώ για την κακοκαιρία και 4.000 ευρώ για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ήταν τα δύο θέματα που η αντιπολίτευση δεν ψήφισε και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Ειδικότερα το πρώτο αφορούσε την  Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων έργου και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών Πολιτικής Προστασίας, λόγω χιονόπτωσης. Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος ενεργοποίησε το Μητρώο των ιδιωτών και μίσθωσε μηχανήματα για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας. Η δαπάνη ανήλθε σε 24.000 ευρώ. Η αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα υποστηρίζοντας πως ο δήμος δεν έκανε σωστή διαχείριση της κακοκαιρίας παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να προσάψει καθώς δεν υπήρξαν ούτε καταστροφές ούτε διακινδύνευση σε περιουσίες.

Κατά ψήφισε επίσης η αντιπολίτευση στην εξειδίκευση πίστωσης στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021 «200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση» που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ.  Τσέπελης. Η πίστωση αφορά το ποσό των 4.000 ευρώ για δράσεις του δήμου. Η αιτιολογία της αντιπολίτευσης ήταν ότι η δημοτική αρχή καθυστέρησε να συμμετέχει στον εορτασμό και ότι δεν έχει κάτι αξιοσημείωτο για μια τέτοια μεγάλη επέτειο.

Δύο μελέτες για δυο σημαντικά έργα

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της μελέτης: «Μελέτες για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας του σχολικού συγκροτήματος των 2ου και 3ου γυμνασίων Ξάνθης» με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Ζερενίδη. Η μελέτη αφορά την λειτουργικότητα και την στατική επάρκεια του σχολικού συγκροτήματος προκειμένου να τακτοποιηθεί στην συνέχεια και να αποκτήσει οικοδομική άδεια. Όπως εκτιμά ο κ. Ζερενίδης σ’ ένα μήνα θα βγει ο διαγωνισμός για την μελέτη που έχει προϋπολογισμό 280.000ευρώ. Επίσης εγκρίθηκε η  Επιτροπή Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της μελέτης: «Σύνταξη νέων μελετών πυροπροστασίας και τευχών δημοπράτησης και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε δώδεκα (12) σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης». Το  αντικείμενο της μελέτης: «Μελέτες αποτύπωσης αρχιτεκτονικών, παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας για τις  δώδεκα (12) αυτές σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης. Συγκροτήθηκε η επιτροπή που θα διενεργήσει τον διαγωνισμό. Η μελέτη έχει προυπολογισμό 600.000 ευρώ.

Ανοιχτή δημοπρασία για οδοφωτισμό

Ομόφωνη ήταν η έγκριση και στην διεξαγωγή ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου: «Επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού στην οδό Εθ. Αιμοδότη και στην οδό Ανδ. Παπανδρέου του Δήμου Ξάνθης». Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης. Να σημειώσουμε ότι στις οδούς αυτές ο φωτισμός είναι ελλιπής και κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυσή του. Το ποσό ανέρχεται σε 160.000 ευρών.

Αίτημα στον ΑΣΕΠ για 37 προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης όλων των ειδικοτήτων

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2021 στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Φανουράκη εγκρίθηκε αίτημα προς τον ΑΣΕΠ για 37 προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων για τις υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…