Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με τα ίδια μέτρα η λειτουργία του παζαριού το Σάββατο

Με τα ίδια μέτρα η λειτουργία του παζαριού το Σάββατο

0

Αυστηροποίηση των ελέγχων και των μέτρων μετά την… χαλαρότητα που διαπιστώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στη λαϊκή

 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια για το συντονισμό των ελεγκτικών υπηρεσιών

Τα νέα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από την Πέμπτη το πρωί δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου.

Οι «κόκκινες» περιοχές δεν επηρεάζονται σχετικά με τη λειτουργία λαϊκών αφού το ΦΕΚ δεν περιλαμβάνει σχετικές προβλέψεις.

Επομένως, το παζάρι θα λειτουργήσει με τα γνωστά μέτρα, δηλαδή:

  • Πενήντα τοις εκατό (50%) των κλάδων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων.
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 2 της ανωτέρω Κ.Υ.Α., και υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες η χαλαρότητα του προηγούμενου Σαββάτου

Ωστόσο, έντονη είναι η ανησυχία από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών, λόγω της χαλαρότητας που παρατηρήθηκε στο παζάρι το τελευταίο Σάββατο. Για το λόγο αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ευφραιμίδης συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να συντονιστούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες, αλλά και για γίνουν οι σχετικές συστάσεις, ώστε να επιτευχθεί η συνεργασία με παραγωγούς και πωλητές της λαϊκής.

Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης, «η πρωτοβουλία του κ. Ευφραιμίδη ήταν πολύ σωστή γιατί πράγματι οι υπηρεσίες που ελέγχουν είτε πρόκειται για το υγειονομικό της ΠΕ, είτε τη Διεύθυνση Εμπορίου, είτε το δήμο Ξάνθης ή την αστυνομία, πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε συντονισμό, ώστε η λειτουργία του παζαριού να συνεχιστεί με όρους ασφάλειας». Ο ίδιος εξήγησε ότι πράγματι υπήρξαν παραβατικές συμπεριφορές, με μεγαλύτερη διάσταση πάγκων, με μη τήρηση αποστάσεων κτλ., ενώ και ο καλός καιρός ενθάρρυνε την κυκλοφορία περισσότερων καταναλωτών στο χώρο της λαϊκής.

Πάντως δεν επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο, ενώ να θυμίσουμε ότι στο παζάρι της 23ης Ιανουαρίου είχαν βεβαιωθεί δύο παραβάσεις των 1.500 ευρώ η κάθε μία σε μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς στην Ξάνθη για αυθαίρετη ανάπτυξη πάγκων, ενώ επιβλήθηκε και αναστολή δραστηριότητας τους για 15 μέρες. Αυτά είναι και τα μόνα πρόστιμα μέχρι στιγμή που έχουν επιβληθεί στο χώρο του παζαριού.

Τήρηση των μέτρων για να προστατευτεί η λειτουργία του παζαριού

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες προβήκαμε στον κατάλληλο συντονισμό και ξεκινούμε από το Σάββατο πολύ αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων»
Γιάννης Ζερενίδης
Αντιδήμαρχος ΤΥ Ξάνθης

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τα προεδρεία των παραγωγών και των πωλητών του παζαριού πρόκειται να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

Για το Σάββατο προβλέπεται να αυστηροποιηθεί η ελεγκτική διαδικασία και γι’ αυτό καλούνται πωλητές και πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί.

«Θέλουμε να παραμείνει η λαϊκή αγορά της Ξάνθης ανοιχτή. Αποτελεί σημαντικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας και στηρίζει τον βιοπορισμό χαμηλόμισθων οικογενειών. Ωστόσο, από όλους πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην τήρηση των μέτρων γιατί προέχει η ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Ζερενίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…