Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κέντρα Πρόληψης ΑΜΘ: Ενίσχυση με νέο επιστημονικό προσωπικό

Κέντρα Πρόληψης ΑΜΘ: Ενίσχυση με νέο επιστημονικό προσωπικό

0

Ξεκίνησε στις αρχές του μήνα έργο ΕΣΠΑ για προσλήψεις που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης

Από τις 3 Μαρτίου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος υπηρεσιών πρόληψης που ανέλαβε ο ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Στόχος του έργου είναι να ενισχύσει, αφενός τη δράση των Κέντρων Πρόληψης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την πρόσληψη νέου προσωπικού, προκειμένου να διευρυνθούν οι υπάρχουσες δράσεις σε ολοένα και περισσότερους ωφελούμενους, αφετέρου να συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του εξυπηρετούμενου πληθυσμού και των αναγκών του στο εύρος της Περιφέρειας. Για το σκοπό αυτό, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ενδυναμώνει τα Κέντρα Πρόληψης Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, εντάσσοντας στο δυναμικό τους επιπρόσθετο επιστημονικό προσωπικό.

Με την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών (Κοινωνιολόγων, Ψυχολόγου, Κοινωνικών Λειτουργών), επιτυγχάνεται  η αύξηση και διεύρυνση των παρεμβάσεων πρόληψης στην κοινωνία των εν λόγω  περιοχών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Για τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, τα προγράμματα πρόληψης διαπνέονται από μια φιλοσοφία ευρύτερης προσέγγισης της πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών. Αυτή δεν εστιάζεται στην ίδια τη χρήση και στους κινδύνους από αυτή. Επικεντρώνεται κυρίως στις αιτίες του προβλήματος, επιδιώκοντας την προαγωγή της γενικότερης ψυχοκοινωνικής υγείας των νέων μέσω μιας αμιγούς εκπαιδευτικής διαδικασίας βασισμένης σε σύγχρονες μεθόδους ενεργητικής μάθησης.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, εφαρμόζουν αυτά τα προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την ενεργοποίησή τους και τη συμμετοχή τους στον αγώνα της πρόληψης των εξαρτήσεων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…