Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Φωνή» στους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Φωνή» στους Πολιτιστικούς Συλλόγους

0

Οι Βάτραχοι και ο ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ διοργανώνουν δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση

 Ξεκινούν διάλογο για το μέλλον των κορυφαίων θεσμών της πόλης και τις δυνατότητες ανανέωσής τους

 Tο Σάββατο 3 Απριλίου και ώρα 20:00, o Πολιτιστικός Σύλλογος «Βάτραχοι» και ο Σύλλογος ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Φωνή στους Πολιτιστικούς Συλλόγους ».

Όπως οι σύλλογοι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: «Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας βρισκόμαστε ακόμη στη σκιά της και οι επιπτώσεις της είναι αισθητές σε όλα τα πεδία δράσης. Ο πολιτισμός αποτελεί ένα από τα πιο σκληρά δοκιμαζόμενα πεδία, καθώς έχει ανασταλεί επί της ουσίας κάθε εκδήλωση. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση και στη συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους, τουλάχιστον για όσο διάστημα είναι σε εξέλιξη η πανδημία.

Η κατάσταση δημιούργησε προβληματισμούς και ερωτήματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και να απαντήσουμε, ώστε να συνεχιστεί η πολιτιστική μας δράση μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ταυτόχρονα, αποτελεί ευκαιρία για να συζητήσουμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ώστε να διορθώσουμε τις παθογένειες και τα προβλήματα του παρελθόντος και να δώσουμε νέα πνοή στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας και της περιοχής μας.

Να προτείνουμε νέες βάσεις στους θεσμούς (Γιορτές Παλιάς Πόλης και Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές) που συμμετείχαμε ως σήμερα, ανανεώνοντάς τους και, γιατί όχι, να προτείνουμε και νέους.»

Οι δύο σύλλογοι εξέδωσαν ανοιχτή πρόσκληση στην εκδήλωση με στόχο να κατατεθούν  οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες για την παρούσα κατάσταση, αλλά και για να συζητηθεί η γενικότερη συνολική λειτουργία, επικοινωνία και οργάνωσή . Παράλληλα, θα αναζητηθούν δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες, είτε συνεργατικά, είτε ξεχωριστά ο κάθε σύλλογος, με σκοπό τη συνέχιση της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς στην περιοχή.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα Ζoom και θα μεταδίδεται μέσω livestreaming από τις σελίδες των δύο συλλόγων στο Facebook.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …