Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Επιτυχημένη η συμμετοχή των ΑμΕΑ στα τμήματα αντιπτέρισης του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ Ξάνθης

Επιτυχημένη η συμμετοχή των ΑμΕΑ στα τμήματα αντιπτέρισης του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ Ξάνθης

0

Το τμήμα αντιπτέρισης (μπάτμιντον) του Γ.Α.Σ. ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ έχει αναπτύξει μεγάλη δράση στο κομμάτι της αναπηρίας και της νοητικής υστέρησης.

Από το 2010 κι ενόψει των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γενισέας, που με τις προσωπικές ενέργειες του διευθυντή του, κ. Κωνσταντίνου Ψωμακέλλη, εντάξαμε ωφελούμενους του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στις προπονήσεις μας, κάτι που ο σύλλογός μας διατηρεί, ακόμα και μέχρι πριν την καραντίνα, σε λειτουργία, έχοντας ενταγμένα στις προπονήσεις, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Απτουλάχ Μεχμέτ και Κιργιτζί Ορτζάν, κατέκτησαν, τότε συνολικά, 3 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο και στη συνέχεια, βραβεύτηκαν από τις τοπικές αρχές.

Ακόμη μια σπουδαία διάκριση για τον θρακιώτικο αθλητισμό, σημείωσε ο Ξανθιώτης πρωταθλητής Ελλάδας, Ιάσονας Παπαδόπουλος, που ξεκίνησε το μπάτμιντον σε μικρή ηλικία στο σύλλογό μας (2012) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό μεικτό, με την Άννα Αντωνοπούλου, στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Επίσης, στους ίδιους αγώνες κατέκτησε και το αργυρό, στο ατομικό, με καθαρή νίκη με 2-0 επί του αντιπάλου του από τη Μογγολία και έχοντας απολογισμό 6 νίκες και 1 ήττα, κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους βαθμούς και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον κόσμο!

Σε επίπεδο αναπηρίας, από το 2017, ξεκίνησαν να γυμνάζονται μαζί μας οι παρα-ολυμπιονίκες Σεμιχά Ριζάογλου και ο αθλητής Χρίστος Μπαλόγλου στο παρα-μπάτμιντον το οποίο εντάχθηκε και θα παρουσιαστεί για 1η φορά στο πρόγραμμα των ολυμπιακών αγώνων του Τόκυο.

Οι αθλητές αυτοί πήραν αρκετά μετάλλια στα 3 πανελλήνια πρωταθλήματα που έγιναν έκτοτε. Σημαντικό είναι ότι, αθλητές με αναπηρία και εκτός Ξάνθης, έχουν προπονηθεί μαζί μας βοηθώντας την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξή τους.

Σε επίπεδο ανάπτυξης και αγωνιστικών επιτυχιών, το τμήμα μας έχει να επιδείξει μεγάλη πρόοδο, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Στις ηλικίες ανάπτυξης έως 15 ετών, έχουμε αθλητές πολύ ψηλά στην πανελλήνια κατάταξη με επιτυχίες και συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα.

Στο τμήμα μας έχουμε συμμετοχή σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες από 11 μέχρι και βετεράνοι.

Αποτέλεσμα ήταν η κατάκτηση της 11ης θέσης, πανελλαδικά, στην ειδική κατάταξη της Ομοσπονδίας μας, σε σύνολο 40 βαθμολογούμενων σωματείων.

Σ’αυτό το σημείο, πρέπει να συγχαρώ τον προπονητή μας, Χαράλαμπο Ιορδάνου, που είναι ο στυλοβάτης και αναμορφωτής της Αντιπτέρισης του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ.

Αναστασία-Νατάσα Μακρή
Πρόεδρος ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …