Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένα διαφορετικό ταξίδι ιστορίας

Ένα διαφορετικό ταξίδι ιστορίας

0

Ξενάγηση των μαθητών της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου στα Χάνια της πόλης

Ένα διαφορετικό ταξίδι στην ιστορία της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν μαθητές της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης. Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Σ. Μακρή και Σπ. Ιμαμίδη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση σε χώρους που κατά το παρελθόν υπήρξαν ιστορικά χάνια της Ξάνθης.

Τοποθεσίες όπως η στοά Αβέρωφ, η στοά Μπαχτσετζή, το χάνι Νταραβάνη βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της όμορφης δράσης. Η είσοδος σε μέρη που ενδεχομένως προσπερνούμε καθημερινά χωρίς να γνωρίζουμε την ιστορία τους έμοιαζε για τους μαθητές σαν την είσοδο σε μια “χρονοκάψουλα” που μας ταξίδεψε σε αλλιώτικες εποχές.

Η ξενάγηση πλαισιώθηκε και από τις πολύ ενδιαφέρουσες αφηγήσεις του εκπαιδευτικού Δ. Γκαγκαλίδη που ζωντάνεψε πολύ παραστατικά αυτές τις εποχές. Η περιήγηση ολοκληρώθηκε με μία στάση σε ένα σχετικά ξεχασμένο μέρος της πόλης μας, την καπναποθήκη της οδού Σαλαμίνος όπου συγκεντρώθηκαν προκειμένου να οδηγηθούν στην εξόντωση οι Εβραίοι της πόλης μας το Μάρτιο του 1943. Όλα τα παραπάνω αποτελούν αναμφίβολα μνήμες χαραγμένες που όλες οι νεότερες γενιές αξίζει να γνωρίσουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…