Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εισαγγελική παρέμβαση για τον συνωστισμό του Σαββάτου

Εισαγγελική παρέμβαση για τον συνωστισμό του Σαββάτου

0

Ευθύνες και πιθανοί διοργανωτές θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε

Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε η σταδιακή αποχώρηση των παρευρισκόμενων. Μεθοδικές κινήσεις από την αστυνομία για να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις

 

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο Εισαγγελέας Ξάνθης από την αστυνομία, προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες και πιθανοί διοργανωτές για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία.

Σε αντίθεση με την περίπτωση της Πάτρας στην Ξάνθη φαίνεται αρχικά ότι δεν υπήρξε οργανωμένη συγκέντρωση, αλλά διερευνάται η περίπτωση παριστάμενοι να αντάλλασσαν μηνύματα με άλλους προκειμένου να τους προσκαλέσουν στην πλατεία.

Η αστυνομία διαπίστωσε λίγο πριν τις 7 μμ την ανησυχητική συγκέντρωση του κόσμου και κινήθηκε μεθοδικά ώστε να μην προκληθούν αντιπαραθέσεις και εντάσεις. Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού να σταματήσει τη μουσική (που έπαιζε όλη τη μέρα) και να καλέσει τον κόσμο να αποχωρήσει, μεταδίδοντας μηνύματα από τα μεγάφωνα για την τήρηση των μέτρων. Λίγη ώρα αργότερα περιπολικό τοποθετήθηκε στην πλατεία και από εκεί μετέδιδε το ίδιο μήνυμα. Στις δύο-τρεις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν φορητά ηχεία ζητήθηκε από τους νεαρούς να σταματήσουν τη μουσική και να απομακρυνθούν. Η σταδιακή αποχώρηση του κόσμου ξεκίνησε στις 8.30 μμ και έως τις 9 μμ η πλατεία είχε αδειάσει, αφού ξεκίνησε και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί βέβαια κατά πόσο υπήρξαν οργανωμένες συναθροίσεις ή πιθανές ευθύνες.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη μέρα η ελάσσων αντιπολίτευση απαρτιζόμενη από τους Μελισσόπουλο, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη είχε συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Πασχάλη Γιώρη, εκφράζοντας προβληματισμό για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη, ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ

Με καθυστέρηση η ενεργοποίηση καθώς και πέρυσι και πρόπερσι πραγματοποιήθηκε πιο νωρίς Από…