Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Έχασε έδαφος ο ΑΟΞ μετά την ήττα στην Πάτρα

Έχασε έδαφος ο ΑΟΞ μετά την ήττα στην Πάτρα

0

Ο Μπάμπης Τεννές ήταν στο γήπεδο στο πλευρό του Τάσου Γιαμουρίδη

Είναι επίσημο:  ο Μπάμπης Τεννές είναι ο νέος προπονητής του ΑΟΞ που θα αντικαταστήσει τον Τόνι Πόποβιτς και θ’ αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα πίσω στη μεγάλη κατηγορία. Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των δύο-τριών προπονητών που είχαν ακουστεί για τη θέση του κόουτς της Ξάνθης, ωστόσο η παρουσία του την Κυριακή στην Πάτρα στον αγώνα με την Παναχαϊκή, στο πλευρό του Τάσου Γιαμουρίδη, επιβεβαίωσε πως τελικά αυτός θα ήταν ο εκλεκτός της διοίκησης.

Η εκκρεμότητα του προπονητή έκλεισε λοιπόν για την ξανθιώτικη ομάδα, και τώρα είναι ώρα για δουλειά, καθώς η ήττα της Κυριακής, η τρίτη της στο πρωτάθλημα, την κράτησε στους 15 βαθμούς, με την ομάδα της Πάτρας να την προσπερνά και να φτάνει στους 17 βαθμούς. Ο ΑΟΞ δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο καθώς ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια την Τετάρτη με τον Απόλλωνα στην Ξάνθη και το Σάββατο με τον Ιωνικό στη Νίκαια, τα οποία θα είναι καθοριστικά για το εάν η ομάδα θα καταφέρει να κυνηγήσει φέτος το στόχο της επιστροφής στην πρώτη κατηγορία.

Η Παναχαϊκή έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα χάρη στο θαυμάσιο γκολ που σημείωσε ο Ανάκογλου στο 8′. Η Ξάνθη  στη συνέχεια προσπάθησε να ισοφαρίσει, είχε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα. Στο 24′ ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ αλλά η κεφαλιά του Καπνίδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 30′ το σουτ του Βόλτερς από αριστερά δεν βρήκε στόχο. Στο 32′ το σουτ του Τάτου βρήκε σε ετοιμότητα τον Κολοβούρη. Στο 52′ το σουτ του Τάτου δεν βρήκε στόχο και στο 54′ η κεφαλιά του Θυμιάνη μετά το κόρνερ του Τάτου δεν απείλησε τον Κολοβούρη. Στο 62′ ο Βόλτερς έκανε το γύρισμα για τον Καπνίδη, αλλά η διπλή του προσπάθεια σταμάτησε στον τερματοφύλακα. Στο 64′ ο Αποστολόπουλος βρήκε τον Αραβίδη μέσα στην περιοχή που έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Ίτσο. Στο 68′ το σουτ του Τσαμούρη ήταν άστοχο και στο 77′ η σέντρα του Σιατραβάνη πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στις καθυστερήσεις το φάουλ του Τάτου πέρασε άουτ.

Μετά το τέλος της 11ης αγωνιστικής, στην κορυφή και στο +1  από τον Ιωνικό βρέθηκε ο Εργοτέλης με 22 βαθμούς , Λεβαδειακός και Διαγόρας ακολουθούν με 20 βαθμούς ενώ η Παναχαϊκή με την νίκης της άφησε την Ξάνθη 6η με 15 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27/2

Διαγόρας – Καραϊσκάκης 1-0 (19′ Κονέ)

ΟΦ Ιεράπετρας – Τρίκαλα 1-1 (4′ Γκίνι-26′ Ριζογιάννης)

Χανιά – Ιωνικός 0-1 (45+1′ Κάστρο)

Κυριακή 28/2

Εργοτέλης – Απόλλων Λάρισας 1-0 (76’ Κόνραντ)

Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας 2-1 (67′ Nίλι, 83′ Μπιανκόνι – 89′ Μενσά)

Παναχαϊκή – Ξάνθη 1-0 (8’ Ανάκογλου)

 

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος:

Εργοτέλης 22

Ιωνικός 21

Λεβαδειακός 20

Διαγόρας Ρόδου 20

Παναχαϊκή 17

Ξάνθη 15

Τρίκαλα 13

Χανιά 11

Δόξα Δράμας 11

Απόλλων Λάρισας 9

Καραϊσκάκης Άρτας 7

ΟΦΙ 4

*Η Ξάνθη και ο Απόλλωνας Λάρισας έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

*Η Δόξα Δράμας έχει δύο ματς λιγότερα

 

Η επόμενη, 12η αγωνιστική:

Τετάρτη 03/03/2021

Δόξα Δράμας – Χανιά 13:30

Διαγόρας – ΟΦ Ιεράπετρας 14:00

Λεβαδειακός – Α.Ε. Καραϊσκάκης 15:00

Ιωνικός – Εργοτέλης 15:00

Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας 15:00

Τρίκαλα – Παναχαϊκή 15:30

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…