Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δώρο Πάσχα 2021: Πώς θα καταβληθεί φέτος στους δικαιούχους

Δώρο Πάσχα 2021: Πώς θα καταβληθεί φέτος στους δικαιούχους

0

Μοντέλο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους σε αναστολή

Το δώρο Πάσχα 2021 θα καταβληθεί στους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, κατά το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε και για το δώρο Χριστούγεννων, δηλαδή, θα γίνουν δύο πληρωμές: μία από το κράτος και μία από τους εργοδότες. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το δώρο Πάσχα αναμένεται να καταβληθεί στην ώρα του, έως και την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021. Ωστόσο, η καταβολή του θα γίνει σε δύο δόσεις.

Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ενώ ο εργοδότης θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Οι εργαζόμενοι που είναι ή θα μπουν σε αναστολή μέσα στο χρονικό διάστημα από 1.1.2021 μέχρι 30 Απριλίου και λαμβάνουν μισθό άνω των 534 ευρώ που είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού που δίνει το κράτος θα έχουν απώλειες στο ποσό του δώρου Πάσχα. Όσες περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του δώρου. Αν ο μισθός κάποιου κυμαίνεται κοντά στα 534 ευρώ, τότε οι απώλειες θα είναι σχεδόν μηδαμινές.

Με αυτή τη βάση, όσοι εργαζόμενοι μπήκαν ή θα μπουν σε αναστολή το διάστημα 1η Ιανουαρίου 2021 ως 30 Απριλίου 2021 θα λάβουν μειωμένο δώρο Πάσχα και σε δύο φάσεις, αφού οι εργοδότες θα καταβάλλουν το δώρο που αναλογεί με τις ημέρες που εργάστηκαν αυτό το διάστημα και το κράτος την αναλογία του δώρου για τις ημέρες που ήταν σε αναστολή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…