Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Διαδικτυακές διαλέξεις στο ΔΠΘ

Διαδικτυακές διαλέξεις στο ΔΠΘ

0

Από το τμήμα Ιστορίας – Εθνολογίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

 

To Δ.Π.Θ και συγκεκριμένα το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας , σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακές διαλέξεις  όπως παρατίθενται παρακάτω:

  • «Η επιτόπια έρευνα στην περιοχή Ρουμλουκιού. Από την απλή παρατήρηση στην καταγραφή». Ομιλητής: Αχιλλέας Τσιάρας Ερευνητής του λαϊκού πολιτισμού του Ρουμλουκιού . Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, ώρα 18:00. Επιστημονική επιμέλεια: Νάντια Μαχά-Μπιζούμη, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας, ΤΙΕ.
  • «Τα θαύματα και η παράδοση των εγκοιμήσεων στη χριστιανική παράδοση» με τον Χρήστο Αραμπατζή, Καθηγητή Χριστιανικής Γραμματείας στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 και ώρα: 09.15-11.00. Επιστημονική επιμέλεια: Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.
  • «Το Παραμύθι στην Εκπαίδευση». Ομιλητής θα είναι ο Ευάγγελος Αυδίκος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, ώρα 12:00. Επιστημονική επιμέλεια: Νάντια Μαχά-Μπιζούμη, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας, ΤΙΕ. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του ΤΙΕ, Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…