Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεν επεκτείνεται το ΚΥΤ-Αυξάνεται κατά 240 θέσεις το ΠΡΟΚΕΚΑ

Δεν επεκτείνεται το ΚΥΤ-Αυξάνεται κατά 240 θέσεις το ΠΡΟΚΕΚΑ

0

Νέα κινητοποίηση αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα στις 12/3

Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει σε επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, χωρητικότητας σήμερα 330 ατόμων, ωστόσο μέσω άτυπης ενημέρωσης το Μαξίμου ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στην επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ κατά 240 θέσεις. Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων,«σε συνεργασία, τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης & Ασύλου ανακοινώθηκε ότι: Δεν αλλάζει η εθνική στρατηγική για τον Έβρο & την Θράκη. Πρωταρχικός στόχος είναι η μείωση των ροών, και για αυτό (α) επεκτείνεται και αναβαθμίζεται ο Φράκτης (β) προσλαμβάνονται εκατοντάδες συνοριοφύλακες και (γ) αναβαθμίζεται (αποτρεπτικά για τους λαθροδιακινητές) το ΚΥΤ Φυλακίου.

Ακόμα διαβεβαιώνεται  πως δεν θα υπάρξει καμία μόνιμη παραμονή στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπως ήδη ισχύει από το 2013. Στο ΚΥΤ θα γίνεται μόνο καταγραφή & ταυτοποίηση όσων εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα, με όριο διαμονής τις 24 ημέρες, στις οποίες προβλέπεται στέρηση εξόδου Ο χαρακτήρας της δομής είναι να  παραμείνει κλειστή (όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσίας καθώς το διάστημα που θέτει ο νόμος επαρκεί για την καταγραφή και ταυτοποίηση και την υγειονομική καραντίνα νέων αφίξεων).

Δεν γίνεται καμία αύξηση χωρητικότητας στο ΚΥΤ

Από εδώ και στο εξής θα δημιουργηθεί χώρος διαμονής 20 θέσεων, για λόγους καραντίνας. Θα αυξηθεί παράλληλα η  χωρητικότητα στο ΠΡΟΚΕΚΑ κατά 240 θέσεις, πλήρως κλειστού τύπου, για την κράτηση παράτυπων μεταναστών, ώστε να μην κρατούνται στα τμήματα συνοριακής φύλαξης του νομού. Ένα άλλο βήμα θα είναι η αναβάθμιση εγκαταστάσεων και δημιουργία χώρων που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως κτίρια διοίκησης και ως κοινόχρηστοι χώροι».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε ότι δεν χωρεί εφησυχασμός γι’ αυτό και προγραμματίζει νέα κινητοποίηση στις 12/3.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …