Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεύτερη αναβολή για την παιδική χαρά στην Σταυρούπολη

Δεύτερη αναβολή για την παιδική χαρά στην Σταυρούπολη

0

Αναβλήθηκε το σύνολο των θεμάτων που απαιτούσαν ενισχυμένη πλειοψηφία λόγω της σκόπιμης αποχώρησης 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης από το δημοτικό συμβούλιο

 

Πως αιτιολογούν την αποχώρησή τους οι παρατάξεις – Για «ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στη Σταυρούπολη»,  τους κατηγορεί η δημοτική αρχή

 

Σε αδιέξοδο οδηγείται πλέον η λειτουργία του δήμου Ξάνθης και αυτό έγινε πλέον ορατό στην τελευταία συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου κατά την οποία εν μέσω εντάσεων και φραστικών διαπληκτισμών αποχώρησαν 4 παρατάξεις και για δεύτερη φορά δεν υπήρξε η απαιτούμενη ενισχυμένη πλειοψηφία για να εγκριθούν ζωτικά θέματα που αφορούν την βελτίωση της ζωής στην Σταυρούπολη με την αγορά οικοπέδου για δημιουργία παιδικής χαράς και χώρου στάθμευσης   αλλά και να επιλυθούν λειτουργικά ζητήματα που αφορούν υπηρεσίες του δήμου με την αποδοχή της παραχώρησης και χρήσης ακινήτου από την ΠΕΔ και τον στρατό. Η αρχή έγινε από την παράταξη Δημαρχόπουλου με έναυσμα την παρουσία του Χασάνογλου Φερντούν στην συνεδρίαση για την οποία υποστήριξε ότι ήταν παράνομη και ακολούθησαν οι παρατάξεις Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη προβάλλοντας ως αιτιολογία τη διαχείριση του θέματος της παρουσίας Φερντούν από το προεδρείο αλλά και μια σειρά από άλλα παρατράγουδα που ακολούθησαν. Ενδεικτικό είναι ότι η παράταξη Λύρατζη αποχώρησε ενώ είχε ψηφιστεί ομόφωνα το Ψήφισμα που πρότεινε για τις ανεμογεννήτριες στον Λειβαδίτη, ενώ η παράταξη Μελισσόπουλου και Χατζηθεοδώρου αφού είχαν προηγηθεί διαπληκτισμοί με τον κ. Ζερενίδη και Καμαρίδη και γιατί όπως είπαν δεν έχει ενημέρωση από την νομική υπηρεσία για το αν ήταν σύννομη η συμμετοχή του κ. Φερντούν στην συνεδρίαση.

Σ’ ότι αφορά αυτό το θέμα να τονίσουμε ότι ο προεδρεύων κ. Σαββίδης διευκρίνισε εξ αρχής ότι ο ίδιος έλαβε γνώση της νομικής γνωμάτευσης περί σύννομης συμμετοχής του κ. Φερντούν στην συνεδρίαση και σημείωσε πως είναι στην διάθεση όποιου ζητήσει να ενημερωθεί. Παρά ταύτα οι επικεφαλής επέμειναν στην απευθείας  ενημέρωση από την νομική υπηρεσία του δήμου κάτι που δεν έγινε και προκάλεσε αυτές τις αντιδράσεις.

 

Δημαρχόπουλος για Φερντούν: «Θα κάνουμε αναφορά στον κ. Συντονιστή, στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και ενδεχομένως στην Εισαγγελία»

Στον απόηχο της συνεδρίασης που δεν τιμά το δημοτικό συμβούλιο αναφέρονται με ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις που πρωταγωνίστησαν καθώς και η δημοτική αρχή που κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στην Σταυρούπολη» κάνει λόγο η δημοτική αρχή ενώ περαιτέρω εξηγήσεις παρέχει η παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΠΤΡΟΤΥΠΟ» και ο επικεφαλής της κ. Δημαρχόπουλος: «Αναφέρει μεταξύ άλλων: « «Τα έγγραφα» αυτά, με τα οποία αποφασίστηκαν οι ενέργειες του Προέδρου και της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες ενέργειες φρονώ ότι κινούνται τουλάχιστον σε ακροβατισμούς, μου δήλωσε ότι είναι στη Νομική Υπηρεσία.  Ανέφερα επίσης ότι η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ δεν σημαίνει επαναφορά του, αλλά μόνο αναστολή της έκπτωσής του.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, στα Δικαστήρια των οποίων οι αποφάσεις είναι απολύτως σεβαστές, ισχύει επί ασφαλιστικών μέτρων, η αρχή της απαγόρευσης της ικανοποίησης του αιτούμενου με την αίτηση ακύρωσης «δικαιώματος».

Τους γνώρισα επίσης ότι οφείλει, σε αυτή «τη φάση» τουλάχιστον, το ΔΣ να αναμείνει την απόφαση του ΣτΕ επί της αίτησης ακύρωσης της απόφασης έκπτωσης του κ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ.

Ζήτησα από την αρχή αυτής της ιστορίας και δυστυχώς ήμουν αναγκασμένος, να το ζητήσω και σήμερα, τον αποκλεισμό του κ. Φ.Χ. από την συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και από κάθε συμμετοχή του σε θέματα του Δήμου, όπως προβλέπεται.

……Το αίτημα της Παράταξής μας δεν έγινε δεκτό και επανήλθα λέγοντας ότι άποψη μου είναι ότι η επαναφορά του είναι ενδεχομένως παράνομη για τον επιπλέον λόγο ότι, ακόμη και αν ακυρωθεί η έκπτωση, ενδεχομένως «η αργία» παραμένει σε ισχύ και πλήρως ενεργή.

……Ως επικεφαλής της Παράταξής μας, αλλά και ολόκληρη η Παράταξή μας, «η παράταξη της μείζονος πλειοψηφίας», ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ από την Συνεδρίαση, παρότι τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης ήταν πολύ σημαντικά, κάποια από αυτά αφορούσαν και την Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης και θα θέλαμε να τα ψηφίσουμε!!!

Επισήμανα επίσης ότι θα ζητήσω με αίτησή μου όλα τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ζήτημα και δεν κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τα πρακτικά της συνεδρίασης – έγγραφα και ηχητικά -, προκειμένου να υποβάλλω αναφορά στον κ. Συντονιστή, στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αλλά θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο να απευθυνθούμε και στην Εισαγγελία».

 

Μελισσόπουλος – Λύρατζης – Χατζηθεοδώρου: «Οι τραμπουκισμοί δεν μας φοβίζουν μας κάνουν πιο δυνατούς»

Σε κοινή ανακοίνωση οι τρεις παρατάξεις των προαναφερόμενων επικεφαλής αναφέρεται: « Για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/3/21, ξεδιπλώθηκε η ανεπάρκεια και η αλαζονεία ορισμένων μελών της Δημοτικής Αρχής, φανερώνοντας το άγχος της αναποτελεσματικότητάς τους.  Δυστυχώς βιώσαμε για ακόμη μία φορά τη  γνωστή πρακτική των τραμπουκισμών των ύβρεων, των σεξιστικών σχολίων, το έλλειμμα δημοκρατίας και την απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβούλου από αμειβόμενους Αντιδημάρχους και υψηλά αμειβόμενους  Προέδρους Δημοτικών Επιχειρήσεων υπό την ανοχή του Δημάρχου κ. Τσέπελη, που δυστυχώς αδικούν και προσβάλλουν την πόλη μας και μάλιστα Πανελλαδικά.  Για άλλη μια φορά κάποιοι προσπαθούν να υποθηκεύσουν το μέλλον της Ξάνθης, χρησιμοποιώντας έναν περίεργο κοινωνικό αυτοματισμό που διαχωρίζει τους πολίτες, με σκοπό να κρύψουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους.

Για τα μεγάλα έργα και την επίλυση των προβλημάτων της πόλης, δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα 2 χρόνια, αλλά όχι χωρίς φωνή……..

Οι τραμπουκισμοί και οι απειλές τους όχι μόνο δε μας τρομάζουν αλλά μας πεισμώνουν και μας κάνουν δυνατότερους, αλλά και περισσότερους, συστρατεύοντας  δίπλα μας υγιείς δυνάμεις του τόπου μας που ούτε φαντάζονται, δυνάμεις που δεν βλέπουν ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, αλλά μόνο το καλό της πόλης μας και των πολιτών της. Αυτή η Δημοτική Αρχή, όσο λειτουργεί με τέτοιες μεθόδους, θα μας βρίσκει μπροστά της κάθε μέρα και πιο δυνατούς.

 

Δημοτική αρχή: «Η ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στη Σταυρούπολη δε θα περάσει»

Η απάντηση της δημοτικής αρχής σ’ όλα αυτά εκφράζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση: « Η συνειδητοποίηση του ρόλου και της Πολιτικής Ευθύνης, από  κάθε έναν από εμάς, στη λειτουργία, στην ανάπτυξη και στην ευημερία  της  Ξάνθης και των οικισμών της, είναι απαραίτητη, αναγκαία και αυτονόητη.

Οι πολίτες,  μας εξέλεξαν όλους για να τους υπηρετήσουμε, να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον,   τις ανάγκες του τόπου, το αύριο, το μέλλον των παιδιών μας.

Κάποιοι, ευθέως, σήμερα, στάθηκαν με τη λειτουργία τους ενάντια στην ανάπτυξη της Σταυρούπολης, αυτού του υπέροχου τόπου  με τους ζεστούς ανθρώπους του, που έχει εδώ και πολλά χρόνια παραμεληθεί.

Μάλιστα, επέλεξαν να κρυφθούν πίσω από το δάκτυλό τους, να χλευάσουν το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου Ξάνθης, να χλευάσουν μάλιστα  όλους όσους τους εξέλεξαν, να κοροϊδέψουν τους Ξανθιώτες.

…….Η Δημοτική Αρχή, υιοθέτησε όλες τις προτάσεις, όλων των παρατάξεων, που αφορούν στη διαδικασία και στην ουσία των θεμάτων της Σταυρούπολης και επαναδιαμόρφωσε τις εισηγήσεις της, αποδεικνύοντας έμπρακτα, τη συνεργασιακή της φιλοσοφία και πολιτική.

Θεωρώντας τους εαυτούς τους  πιο έξυπνους από την κοινωνία, πιο έξυπνους από όλους τους Ξανθιώτες, αποχώρησαν οι παρατάξεις, συντονισμένα, μία μία, προκειμένου να μη ληφθούν αποφάσεις για τα θέματα της Σταυρούπολης, σαμποτάροντας ουσιαστικά τη διαδικασία, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα, όλους μας.

Η Δημοτική Αρχή,  έχοντας αποδείξει έμπρακτα,  την απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που έχει απέναντι στον τόπο και τους πολίτες της, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον, για το καλό της Σταυρούπολης και ολόκληρης της περιοχής.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της Σταυρούπολης θα αναχαιτιστεί με απόλυτη επιτυχία, από όλους τους Ξανθιώτες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…