Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Από την ΑΜΘ ξεκινά διαβουλεύσεις με τοπικές αρχές και φορείς ο Χ. Σταϊκούρας

Από την ΑΜΘ ξεκινά διαβουλεύσεις με τοπικές αρχές και φορείς ο Χ. Σταϊκούρας

0

Τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα με περιφερειάρχη, δημάρχους και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εγκαινιάζει σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου, σειρά τηλεδιασκέψεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων, καθώς και Βουλευτές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, ξεκινώντας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο».

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση, “το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην κοινωνική συνοχή και οικονομική σταθερότητα της χώρας μας, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και προσπαθεί, με έγκαιρα, στοχευμένα, αποτελεσματικά και κοινωνικά δίκαια μέτρα, να τις στηρίξει στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύκλος των τηλεδιασκέψεων που ξεκινά σήμερα, έχει στόχο την επικοινωνία, τη διάδραση, την ώσμωση ιδεών και γενικότερα τον εποικοδομητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας. Θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσφέροντας, παράλληλα, τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Παραγωγικής Φορέων να εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας”.

Στην τηλεδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαυριάδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης.

Από την πλευρά των παραγωγικών φορέων, θα δώσουν το «παρών», ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης  κα. Μαρία Τσιακίρογλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλειος Λεμονίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνιος Μιτζάλης, ο πρόεδρος του Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Δημήτριος Λουρίκας, η αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κα. Μαρία Δαλκίτση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης κ. Θεόδωρος Σαββάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης Έβρου κ. Νίκος Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης  κ. Ευστάθιος Ασπιώτης.

Επίσης, στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επτά προσφορές για το 10,7 χλμ Δημάριο-Μελίβοια του κάθετου άξονα

Οι προσφορές θα ανοίξουν στις 28 Σεπτεμβρίου   Με ισχυρή συμμετοχή ξεκίνησε ο διαγωνι…