Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αντιδράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης για το θέμα περί «τουρκικής ταυτότητας»

Αντιδράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης για το θέμα περί «τουρκικής ταυτότητας»

0

Προσβλητική θεωρούν τη δήλωση της Ασάφογλου

Οι δηλώσεις της προέδρου του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB), Τζιγδέμ Ασάφογλου στην ΕΡΤ και την ερευνητική εκπομπή «Ειδικές Αποστολές», περί “τουρκικής” ταυτότητας της μειονότητας στη Θράκη προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των Πομάκων της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης αναφέρεται: «Ακούσαμε για άλλη μια φορά την κυρία Ασάφογλου να θέλει να “βαφτίσει” την μειονότητα ως τουρκική. Αυτή η δήλωσή της είναι τουλάχιστον προσβλητική όσο για τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης όσο και για τους χριστιανούς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως και η μερίδα των Πομάκων που αντιπροσωπεύει ο σύλλογός μας που είναι και νιώθουν Έλληνες Πομάκοι.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξή της δεν μπορεί η ταυτότητα να αφαιρεθεί να αλλάξει ή να βαφτιστεί όπως την θέλει κάποιος άλλος! Η μειονότητα είναι Μουσουλμανική καθώς αποτελείται από τρείς συνιστώσες τους Πομάκους, τους Ρομά και τους Τουρκογενείς. Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενημερωτική Εκδήλωση από το ΤΕΕ Θράκης με θέμα τα επίκαιρα πολεοδομικά ζητήματα

Θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26.04 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων το…