Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα 8.815 επιχειρήσεις της ΑΜΘ πάνε στο «ταμείο» για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση

8.815 επιχειρήσεις της ΑΜΘ πάνε στο «ταμείο» για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση

0

Ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος από τον περιφερειάρχη. Πρoστίθενται στους δικαιούχους πέντε νέοι ΚΑΔ

 Δίνεται τρίμηνη παράταση στην υποβολή των αιτήσεων έως 18 Ιουνίου για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να επανυποβάλλουν αίτηση σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης

Σε ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης επιχειρήσεων, με αφορμή όσα συμβαίνουν στη διοίκηση της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, αλλά και λόγω της αξιοσημείωτης καθυστέρησης που υπάρχει στην αποπληρωμή, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος προέβη σε ενημέρωση για τη δρομολόγηση των διαδικασιών του προγράμματος.

Όπως σημείωσε, «με βάση την ενημέρωση που έχουμε από τη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση επιπλέον 10.034 αιτήσεων για τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση επιχειρήσεων (από τις 23.200 και πλέον που έχουν υποβληθεί συνολικά μέχρι τώρα).

Από αυτές τις 10.034 νέες αιτήσεις που αξιολογήθηκαν, 7.793 είναι στη φάση της ένταξης, καθώς αξιολογήθηκαν θετικά, με προϋπολογισμό 19.370.000 €.

Όσες αιτήσεις δεν αξιολογήθηκαν θετικά μπορούν να υποβληθούν εκ νέου.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν ενταχθεί οι πρώτες 1.022 αιτήσεις, με προϋπολογισμό 2.614.100 €».

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, η διοίκηση της Περιφέρειας προχώρησε σε 3η  τροποποίηση της πρόσκλησης με την οποία:

α. Προστίθενται και νέοι Κωδικοί Δραστηριότητας Επιχειρήσεων όπως:

  • ασφαλιστικοί πράκτορες
  • εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
  • τυχερών παιχνιδιών
  • μεταποίησης και ειδικότερα χονδρικού εμπορίου (ποτά, καφές, ζάχαρη, λουλούδια και φυτά κλπ.)
  • υποστηρικτικές προς τη δασοκομία υπηρεσίες.

Οι νέοι κωδικοί αντιστοιχούν σε περίπου 1250 επιπλέον επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να ενισχυθούν και αυτές.

Επίσης, ο κ. Μέτιος πληροφόρησε ότι δίνεται τρίμηνη παράταση στην υποβολή αιτήσεων, μέχρι τις 18 Ιουνίου 2021, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για τις νέες επιχειρήσεις να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αλλά και για όσες δεν αξιολογήθηκαν θετικά να μπορούν να υποβληθούν εκ νέου.

Ακόμη, αυξάνεται ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης από 45 σε 65 εκατομμύρια ευρώ. «Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση όλων των αιτήσεων που θα αξιολογηθούν θετικά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θα υποβάλουν οι νέες επιχειρήσεις που προστέθηκαν», επεσήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας, «απλοποιούμε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία και δίνουμε τη δυνατότητα ένταξης των αιτήσεων με ειδικό όρο την υποβολή διευκρινιστικών στοιχείων κατά το στάδιο της πληρωμής. Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, περιορίζοντας των αριθμό των αιτήσεων που δεν αξιολογούνται θετικά για τυπικούς λόγους.

Επισημαίνουμε τέλος, για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, ότι η πληρωμή δεν έχει ξεκινήσει σε κανένα από τα 13 παρόμοια προγράμματα των Περιφερειών της χώρας και πως αυτά δεν πρέπει να συγκρίνονται ως προς τις διαδικασίες τους με τις επιστρεπτέες προκαταβολές της κυβέρνησης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …