Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υπερέβη το επιτρεπτό όριο η στάθμη του Έβρου στο ύψος του Πετάλου

Υπερέβη το επιτρεπτό όριο η στάθμη του Έβρου στο ύψος του Πετάλου

0

Σε επιφυλακή οι αρμόδιοι φορείς, παρότι ομαλοποιείται η κατάσταση

 Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες και στην τουρκική πλευρά

Στο νότιο τμήμα του ποταμού Έβρου παρατηρήθηκαν χθες, οι πιέσεις από αυξημένες ροές, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται ότι σταδιακά θα ομαλοποιηθεί, καθώς τα εισερχόμενα από τη Βουλγαρία νερά, ήδη από την Τρίτη, έχουν μειωθεί. Στο Πέταλο η στάθμη του Έβρου ήταν το πρωί της Πέμπτης στα έξι μέτρα και είκοσι εκατοστά (6,20 μ.), δηλαδή πάνω από το όριο συναγερμού (6 μ. ), και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Φυλάκιο της περιοχής.

Επιπλέον, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε έκτακτη ανακοίνωσή του, λίγο μετά τις 9 το πρωί, ανέφερε: Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού Έβρου, καλούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού να μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματά του (επικίνδυνες περιοχές), να απομακρύνουν έγκαιρα κτηνοτροφικά ζώα, αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές καιοι κυνηγοί να αποφεύγουν την κίνησή τους στις επικίνδυνες πλημμυρικές περιοχές.

Στο Πύθιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, μέχρι και την Τετάρτη, το ύψος του νερού ήταν σταθερά στα πέντε μέτρα και είκοσι εκατοστά, δηλαδή μισό μέτρο πάνω από το όριο επιφυλακής (4,70 μ.). Πτωτική και κάτω από το όριο επιφυλακής συνεχίζει να είναι η στάθμη στον Ερυθροπόταμο. Σε ισχύ παραμένουν οι συστάσεις για αποφυγή προσέγγισης των ποταμών και των αναχωμάτων τους και για ετοιμότητα απομάκρυνσης αγροτικών μηχανημάτων και ζωικού κεφαλαίου, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης, σημείωσε ότι η κατάσταση παρακολουθείται και υπάρχει επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο.

Και στην τουρκική πλευρά, ο ποταμός Εργίνης πλημμύρισε από τις βροχές και τα χιόνια που έλιωσαν. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες καταστροφής στις παρόχθιες περιοχές του Εργίνη (Μακρά Γέφυρα), ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές και στις καλλιέργειες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …