Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Το τελευταίο χτύπημα στο κεφάλαιο

Το τελευταίο χτύπημα στο κεφάλαιο

0

Το κεφάλαιο μετά τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε επί σαράντα χρόνια, τελικά εξέπνευσε εν μέσω μυριάδων κραυγαζόντων οπαδών νυν και αεί και εις τους αιώνας των χιλιετιών αμήν. Είναι αυτό που λέει ο σοφός εκσοσιαλισθείς λαός μας ‘’νταγκόρδε ο παρδάλης’’. Κείτεται πλέον άπνους ο καπιταλισμός και εξετάζεται η περίπτωση να εισαχθεί στο μουσείο της Ακροπόλεως ως έκθεμα στον τομέα των ερπετοειδών.

Θραύση θα κάνει το ταμείο του μουσείου. Έξω θα λάμπει ο ήλιος και μέσα στην σαρκοφάγο του θα λειώνει εις το πύρ το εξώτερον ο άθλιος, ο αθλιότατος καπιταλισμός και θα δέχεται την χλεύη του σκεπτομένου πιθανόν λαού. Αμήν.

Η είδηση χαράς έπεσε σαν ομοβροντία πυροβόλων όπως την εικοστή ογδόη Οκτωβρίου, πάει κι ο Πίτσος, λάκισε κι αυτός μέσα στις χιλιάδες αμαρτίες που είχε κατά την διάρκεια εξαγωγών των ψυγείων του των 12 και 14 ποδών. Έκλεψε, ξαναέκλεψε τον γενναίο λαό των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων των υπερήφανων γειρατιών και των ευέλπιδων μωρών. Επιτέλους απαλλαγήκαμε και τώρα θα μπορούμε ανενόχλητοι όλοι οι Έλληνες μέχρι του τελευταίου να οδηγούμε τα ηλεκτροκίνητα τραίνα του Ιταλικού ΟΣΕ και να διεκπεραιώνουμε τις συνδιαλέξεις του Γερμανικού ΟΤΕ. Όλα για τον λαό!! Πάνω ο λαός, κάτω οι Βιομήχανοι, ούτε καν στο ίδιο επίπεδο.

Εκείνο που με θλίβει ως Έλληνα πατριώτη είναι που ο Δήμος δεν έδωσε την εντολή για κωδωνοκρουσίες σε όλη τις εκκλησίες της πόλης και δεν γιορτάσθηκε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια ο εκκλωτσισμός του στυγερού βιομήχανου Πίτσου. Ήταν μία παράλειψη που πρέπει να εξετασθεί και να αποδοθούν ευθύνες στο προσεχές Δημοτικό συμβούλιο.

Είχαν νομίσει κάποιοι ότι ο Δημοσθένης είχε δίκιο όταν έλεγε πως ‘’δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων’’. Αφελείς και απερίσκεπτοι αρχαίοι Έλληνες. Η γνώση τελικά ήρθε από την νέα Ήπειρο, εκεί εδιδάχθη ο Andreas πως το χρήμα διαφθείρει τον άνθρωπο και πως μόνον ο διορισμός και των αριστερών στο Ελληνικό δημόσιο θα έλυνε το πρόβλημα. Τουταυτόν επετεύχθη και μπορέσαμε κι εμείς να ανακόψουμε τις εξαγωγές των αυτοκινήτων ΒΜW και Mercedes στην Αυστραλία με την εισαγωγή στην παγκόσμια αγορά του νόστιμου μούσμουλου και της σαρδέλας Μυτιλήνης. Εκεί γονάτισε η Citroen και εξέπνευσε η ΙΖΟΛΑ. Ήταν κίνηση Roi mat.

Αυτόν τον θρίαμβο χαρήκαμε όλοι μας κατά την συντριβή και της τελευταίας Ελληνικής βιομηχανίας. Στο καλό κύριε Πίτσο, στο καλό, άντε να εκμεταλλευτείτε τώρα τους αμόρφωτους Τούρκους πολίτες, να τους πιείτε το αίμα, αρκετά θετικά ρέζους ρουφήξατε από εμάς.

Εμείς πλέον μπορούμε να στεκόμαστε υπερήφανα δίπλα στην μεγάλη πορεία των λαών της Αλβανίας και της Ρουμανίας, αν και έχουμε πολύ ακόμα δρόμο να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε με τις κόρες και τις γυναίκες μας στα επίπεδα που κατάκτησαν εκείνοι στην οδό Φυλής. Όμως η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί αμείωτη και εντατική, αρκεί που κλείσαμε τα εργοστάσια. Τον πρώτο θρίαμβο τον καταφέραμε, στο χέρι μας τώρα είναι να αγγίξουμε και τον δρόμο των κόκκινων φαναριών.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…