Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις “Tale of X Cities” για φορείς και κατοίκους της Βορείου Ελλάδας

“Tale of X Cities” για φορείς και κατοίκους της Βορείου Ελλάδας

0

Δράσεις δικτύωσης και έκφρασης με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki

Ένα νέο δίκτυο πόλεων της Βορείου Ελλάδας γεννιέται με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo. Στόχος του προγράμματος “Tale of X Cities” είναι να φέρει πιο κοντά τόσο τους φορείς όσο και τους κατοίκους των πόλεων της Βορείου Ελλάδας.

Στο κάλεσμα της νέας Διευθύντριας του Goethe-Institut Thessaloniki, Beate Koehler, ανταποκρίθηκαν ήδη 20 φορείς από 11 πόλεις, που εξέφρασαν το θερμό ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα και έδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Το “Tale of X Cities” περιλαμβάνει δύο φάσεις: ένα εργαστήριο — ανοιχτό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων — και ένα φεστιβάλ — στο οποίο θα παρουσιαστούν τα έργα που θα δημιουργηθούν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο και το φεστιβάλ υλοποιούνται τόσο διαδικτυακά όσο και σε φυσικούς χώρους, λειτουργώντας ως πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινοτήτων και φορέων της Βορείου Ελλάδας.

Το Εργαστήριο (3/03-9/05)εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις για  την αφήγηση -μικρών και μεγάλων- ιστοριών με διαφορετικά μέσα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο διαδίκτυο και προσφέρεται στο κοινό δωρεάν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…