Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συγκροτήθηκε δημοτική επιτροπή για τις επανασυνδέσεις ρεύματος

Συγκροτήθηκε δημοτική επιτροπή για τις επανασυνδέσεις ρεύματος

0

Για τη διαδικασία και τους δικαιούχους ενημερώνει ο δήμος Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, ενημερώνει τους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, ότι απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης τη νέα χρονιά συγκροτήθηκε η Επιτροπή επανασύνδεσης ρεύματος και μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο, για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Κριτήρια ένταξης

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση  πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι τη διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια της σχετικής ΚΥΑ (3088 Β΄).

Η διαδικασία

Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τον δικαιούχο σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας

Οι  πολίτες μπορούν  να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλέφωνο του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου 254184458, κα Κυριακιδέλη Χαρά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…