Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Στα όριά τους οι αστυνομικοί της Ξάνθης

Στα όριά τους οι αστυνομικοί της Ξάνθης

0

Με επιστολή προς την ηγεσία δηλώνουν ότι η ένταση αρμοδιοτήτων σε συνδυασμό με την υποστελέχωση έχει εξουθενώσει το προσωπικό της Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης ασκεί κριτική για την «αποστράγγιση» δυνάμεων σε μέτρα μη ουσιαστικά, στερώντας άδειες και ανάπαυση από τους αστυνομικούς

Σε επιστολή που απευθύνεται προς τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ν. Ξάνθης μεταφέρει την εξουθένωση των μελών της από την ένταση εργασίας του τελευταίου έτους, λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ τονίζει τις επιπλέον δυσκολίες που παρατηρούνται λόγω της υποστελέχωσης.

Με αφορμή την νέα κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και η οποία έθεσε για μια ακόμη φορά σε επαγρύπνηση τις αστυνομικές δυνάμεις, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί εκφράζουν οργή και παράπονο για το γεγονός ότι το ήδη κουρασμένο προσωπικό στερείται αργίες και άδειες.

Απευθυνόμενη στην ηγεσία, η ΣΚΑΞ μεταξύ άλλων, στην επιστολή της επισημαίνει: «σκεφτείτε όμως μια φορά το προσωπικό σας και τις απαιτήσεις που έχετε από αυτό, σχεδιάστε τις όποιες αστυνομικές επιχειρήσεις ιεραρχώντας τις προτεραιότητες και απαλλάξτε μας επιτέλους από ανούσια και παράλογα μέτρα προς εξοικονόμηση δυνάμεων.

Για τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της Διοίκησης, σας δηλώνουμε πως δεν επαρκούμε και δεν φταίει καμία διαχείριση του προσωπικού. Γραφεία άδεια, περιπολικά με μόνο τον οδηγό, αξιωματικοί υπηρεσίας με διπλά και τριπλά καθήκοντα αποτελούν καθημερινότητα για όλους μας ειδικά από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα. Αν αυτή την πραγματικότητα την αγνοείτε, τότε διοικείτε άλλη αστυνομία ή κρύβετε το πρόβλημα επιδέξια από τους ανωτέρους σας, λέγοντας συνεχώς «ναι» σε νέες διαταγές, χωρίς να ενδιαφέρεστε πώς θα υλοποιηθούν αυτές και πώς θα βρεθούν αστυνομικοί.

Στα διόδια Αμαξάδων υπάρχουν ξεχασμένες στατικές δυνάμεις, επί 24ωρου μάλιστα, να ελέγχουν διερχόμενα οχήματα για το αν φέρουν οι πολίτες τις κατάλληλες βεβαιώσεις. Ένα μέτρο που έμεινε από τα Χριστούγεννα μόνο για τις κάμερες και για το θεαθήναι, χωρίς καμία ουσία, δεδομένου ότι με μία έντυπη-ηλεκτρονική βεβαίωση ή με ένα sms, ο κάθε πολίτης μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα. Ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτού του μέτρου σήμερα; ΜΜΜ, τράπεζες, σούπερ μάρκετ.. όλα επιτρέπονται.»

Η επιστολή καταλήγει: «Λάβετε επιτέλους υπόψη σας ότι διοικείτε ανθρώπους και συμπεριφερθείτε τους ανάλογα. Αφού τελείωσαν κι οι κρίσεις, πείτε και κανένα όχι..»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη διακινητή κοντά στο Σουφλί

Μετέφερε με ΙΧ πέντε παράτυπους μετανάστες  Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στον νότιο κόμβ…