Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, η φημισμένη ‘Κοττάνη’ στην ορεινή Ξάνθη

Στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, η φημισμένη ‘Κοττάνη’ στην ορεινή Ξάνθη

0

Βραβεύτηκε στην κατηγορία Τοπικής Κουζίνας της διοργάνωσης «Restaurant 100 Awards 2020»

Στη λίστα των κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας για το 2020 συμπεριλήφθηκε η Ταβέρνα  Κοττάνη του Τζεμίλ Χαλήλογλου στην ορεινή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Οι 100+ foodies της κριτικής επιτροπής των Restaurant 100 ανέδειξαν για την χρονιά που πέρασε (2020) τις κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα. Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: η Σπονδή και το CTC στην Αθήνα, το Γαστροδρόμιο «Εν Ολύμπω» στην Πιερία και η Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική, η Μαύρη Θάλασσα και τα Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, το Πεσκέσι και ο Ντουνιάς στην Κρήτη, ο Κοντοσώρος στη Φλώρινα και η Ταβέρνα  Κοττάνη στη Ξάνθη, το Proveleggios και το ΦΙΤΑ στην Αθήνα.

Η Ταβέρνα  Κοττάνη του Τζεμίλ Χαλήλογλου στη ορεινή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης  διακρίθηκε στην ειδική κατηγορία «Βραβεία Τοπικής Κουζίνας» όπου τοποθετήθηκε στην 2η θέση μεταξύ των 12 διακριθέντων της κατηγορίας

Οι κριτές ψήφισαν, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών. Στην πρώτη πεντάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια: Σπονδή, Aleria, Vezene, Etrusco, Βαρούλκο. Τον τίτλο Πρεσβευτής της Ελληνικής Κουζίνας κέρδισε ο Γιάννης Μπαξεβάνης, τον τίτλο Best Young Chef η Ειρήνη Γιωργουδιού και τον τίτλο Best Patissier ο Στέλιος Παρλιάρος.

Στην ιστοσελίδα των βραβείων www.restaurant100.gr δημοσιεύονται όλοι οι νικητές. Τα Restaurant 100 διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Hotel & Restaurant της Boussias Communications.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…