Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πτολεμαΐδα 2015: Επόμενος σταθμός στην αναδρομή των επιτυχιών του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ

Πτολεμαΐδα 2015: Επόμενος σταθμός στην αναδρομή των επιτυχιών του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ

0

Την 42η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων θυμίζει η Νατάσα Μακρή

Συνεχίζοντας τις αναδρομές στο παρελθόν του Συλλόγου ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ Ξάνθης, η πρόεδρος Νατάσα Μακρή μας γυρίζει πίσω στο 2015, όπου συμμετείχε η εφηβική ομάδα στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Γράφει η κυρία Μακρή

Μετά την επιστροφή της αποστολής από την Πτολεμαΐδα, γεμάτοι  μπασκετικές  εμπειρίες, χαρούμενοι, εκστασιασμένοι από τη μεγάλη επιτυχία, οι αθλητές μας πήραν την πρωτοβουλία να  συλλέξουν τηλεοπτικό υλικό από όλους τους αγώνες της χρονιάς και να δημιουργήσουν ένα φιλμ, ώστε οι αναμνήσεις, να μείνουν στο σπίτι του καθενός ως ενθύμιο.

Βέβαια το φιλμ περιέχει μόνο επιτυχημένες και εύστοχες προσπάθειες, γιατί όλοι θέλουν να θυμούνται τις καλές στιγμές χωρίς καμία πρόθεση να μειώσουμε τους αντιπάλους.

Επίσης, πάρα πολλές ήταν  οι αποτυχημένες και άστοχες ενέργειες κατά την διάρκεια εκείνης της χρονιάς, γεγονός που οφείλεται στο πολύ υψηλό επίπεδο των αντιπάλων.

Στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος, τουλάχιστον τέσσερεις ομάδες, μπορούσαν να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο, θέση που σου έδινε την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ, εξαιρετικές οι εφηβικές ομάδες της Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, του ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ.

Στα μεταξύ μας παιχνίδια, όλα κρίθηκαν στα 2 με 3 τελευταία λεπτά, ντέρμπυ με υψηλά σκορ, ωραίο μπάσκετ, ενδεικτικό του επιπέδου των ομάδων.

Στην τελική φάση, αντιμετωπίσαμε την πανίσχυρη εφηβική ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ, όπου η διαφορά, μόλις ενός πόντου, έκρινε τον πρωταθλητή.

Στα προκριματικά από τα τέσσερα ματς, τα δύο ήταν πολύ δύσκολα, με ΠΙΕΡΙΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ομάδες πολύ δυνατές, με ποιότητα.

Στην Πτολεμαΐδα πανάξια κατατάχθηκαν οι ομάδες με πρώτο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, δεύτερο τον ΙΚΑΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, τρίτο τον ΠΑΟΚ, τέταρτο τον ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, πέμπτο τον ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, έκτο το ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Η ομάδα μας κατάφερε μία νίκη επί του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε έναν αγώνα–διαφήμιση για το μπάσκετ με σκορ 97-89.Η διαφορά μας με τις πρώτες ομάδες εκτός του σωματομετρικού στοιχείου, ήταν και μερικές χιλιάδες ώρες προπόνησης, που είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν.

Ένα σημαντικό σημείο, που αξίζει να αναφερθεί, είναι η διήμερη επίσκεψη του τμήματος παμπαίδων στη Θεσσαλονίκη, για φιλικά τα πρωινά, ενώ το απόγευμα είχαν τη δυνατότητα οι πιτσιρικάδες, να παρακολουθήσουν τους αγώνες των εφήβων στην προσπάθεια τους για πρόκριση στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Τα δωδεκάχρονα και δεκατριάχρονα παλικαράκια του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ενθουσιασμένα, χαρούμενα, περήφανα για τον σύλλογο που ανήκουν, πείστηκαν και πίστεψαν ότι αξίζει τον κόπο να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ζήσουν και αυτά, αξέχαστες εμπειρίες, όπως οι έφηβοι του ΑΡΙΩΝΑ.

Η εφηβική μας ομάδα, με την παρουσία της στα προκριματικά της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στους μικρούς, το αγωνιστικό και ψυχικό σθένος που απαιτείται για παρόμοιες επιτυχίες. Το μπόλιασμα είχε πετύχει, γιατί οι μικροί του 2015, μετά  τρία χρόνια το 2018, έζησαν ίδιες στιγμές.

Συγκινητική η παρουσία των γονιών των εφήβων, όπως και των μικρών στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στην Πτολεμαΐδα, όπως ο Σταύρος Αμοιράς, σημερινό μέλος του Δ.Σ κι εγώ, η σημερινή πρόεδρος του συλλόγου.

Πολλοί γονείς βρίσκονται κοντά στον σύλλογο, ενώ τα παιδιά τους έχουν αποχωρίσει είτε λόγω σπουδών είτε μεταγραφής, εμπνεόμενοι από τις αθλητικές επιτυχίες του παρελθόντος και περιμένοντας τις επόμενες.

Η δημιουργία της ταινίας από πλευράς των αθλητών μας, ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια, ακόμα δακρύζουμε όταν την βλέπουμε μετά από έξι χρόνια.

Με την άδεια των παιδιών,  υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της ταινίας από όλους τους μπασκετόφιλους, στο YOU TUBE στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/iI2mF5rK61o

Η Πρόεδρος
Νατάσα Μακρή

  • Για κάθε Κυριακή

    Βαρέθηκα να γράφω για γυναικοκτονίες, κουράστηκα, όχι γιατί μου είναι αδιάφορες, τουναντίο…
  • Εν όψει της ημέρας

    Μια κόκκινη γραμμή, η αλήθεια και το ψέμα, δεν είναι ευθεία μα κυματιστή, απ’ τη μία…
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

    Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …