Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψητή κολοκύθα με ρεβίθια και κρέμα ταχίνι

Ψητή κολοκύθα με ρεβίθια και κρέμα ταχίνι

0

300 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια

½ κούπα ρεβίθια βρασμένα

2 σφηνάκια ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

½ κόκκινη πιπεριά

1 κ.σ. ταχίνι

1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος

2 φέτες πανσέτα

1 κ.γ. κάρι σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

Ανακατεύουμε την κολοκύθα με το μπούκοβο, το κάρι, ένα σφηνάκι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Ψήνουμε και την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και την ξεφλουδίζουμε. Ψήνουμε την πανσέτα στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά. Για τη σάλτσα: Χτυπάμε στο μπλέντερ το ταχίνι με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την κολοκύθα και περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχίνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…