Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

0

Θετική κίνηση
Νέα τροπή παίρνει το θέμα με την παιδική χαρά και το πάρκινγκ στην Σταυρούπολη. Η αντιπολίτευση σήκωσε το γάντι που της έριξε η δημοτική αρχή ότι θα ψηφίσει αυτά τα οικόπεδα που θα της υποδείξει η αντιπολίτευση εφόσον πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας. Και προφανώς υπό το φόβο της κατακραυγής μήπως θεωρηθούν υπεύθυνες που αναστέλλονται έργα στην Σταυρούπολη, οι παρατάξεις Μελισσόπουλου – Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη με επιστολή τους δηλώνουν ότι είναι πρόθυμες να ανταποκριθούν και ζητούν περιγραφή των έργων ώστε να κάνουν έρευνα αγοράς για να βρουν τα κατάλληλα οικόπεδα.
Πολύ θετική κίνηση και τους τιμά.
Η αντιπολίτευση δεν πρέπει να είναι μονίμως «αντί» για να βοηθήσει το δήμο μπορεί να το κάνει και αναλαμβάνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες.
Μ.Ξ.


Λεηλασία και κλοπή
Οργανωμένο κύκλωμα δραστών εξοπλισμένο με κατάλληλα εργαλεία, λεηλάτησε την επιχείρηση ΤΕΚΤΩΝ που βρίσκεται δίπλα στον οικισμό Δροσερού.
Οι δράστες αφαίρεσαν ό,τι μπορούσε ν’ αφαιρεθεί, μέχρι και λαμαρινένιες σκεπές!
Το σχετικό ρεπορτάζ και η επιστολή απόγνωσης αλλά και προειδοποίησης προς τους γύρω επιχειρηματίες από τον ιδρυτή της επιχείρησης Βασίλη Σκαρλάτο, τα λέει όλα.
Πρόκειται για μια ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή η οποία αγγίζει τις 500.000 ευρώ και για τον λόγο αυτό ο κ. Σκαρλάτος θα κινηθεί νομικά προς κάθε κατεύθυνση.
Γ.Δ.


Τέχνη και…φαρμακοτρίφτες
Εν μέσω σφαγής των φαρμακοβιομηχανιών και στα σύντομα διαστήματα ανακωχής, προλαβαίνουμε να δούμε κείνη την εμβληματική για το χώρο-και το χρόνο-ταινία.
Έχουμε ξαναμιλήσει για τον “Επίμονο κηπουρό” μα συχνά πυκνά επανέρχεται στο προσκήνιο με όποιες-ουκ ολίγες-αφορμές.
Να θυμίσουμε απλά, πως η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του πολυδιαβασμένου και βραβευμένου μυθιστοριογράφου  John Le Carre, ο οποίος πρόσφατα (12 Δεκεμβρίου 2020) έφυγε απ’ τη ζωή.
Χρύσα  Μπαΐρα


Δικαίωση
Κάπου καραδοκεί ο Εφιάλτης,
μα μην λυγίζεις,
σκέψου,
ο αγώνας δικαιώνεται,
όταν σεμνός,
με όραμα κι αξίες,
ο δρόμος σου
γεμάτος είναι δάφνες
κι ας σου φορούν ακάνθινο στεφάνι,
οι Θερμοπύλες πάντα είν’ η στάση,
μα  η Σαλαμίνα δεν αργεί να σ’ έβρει…
Αναστασία – Νατάσα Μακρή


Ποιο σημαντικό έργο γίνεται στο νομό;
Διαχρονικό το ερώτημα, καίριο και σημαντικό «Γίνεται κάποιο μεγάλο έργο στο νομό μας;»
Η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ΌΧΙ»!
«Φύλλο δεν κουνιέται» όπως λέει ο λαός μας για την περίπτωση της ακινησίας.
Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Ακινησία και ο χρόνος περνά χωρίς σημάδια προόδου και ανάπτυξης.
Ιδιωτικές νέες επενδύσεις δεν υπάρχουν, η οικονομική κρίση έχει δυσκολέψει αρκετά και τις υπάρχουσες, κάποιες μάλιστα έκλεισαν, το τοπίο είναι θολό και φως στο τούνελ δεν φαίνεται εξαιτίας και της πανδημίας.
-Κάποιοι έχουν τις ευθύνες τους και πρέπει να τις αναλάβουν.
Γ.Δ.


Αγαπάς τη Σταυρούπολη; Καταψήφισε!
Ένα μικρό ενδιαφέρον έδοξε να γνωρίσει η Σταυρούπολη εδώ και μερικά χρόνια και μοίρα βάσκανος της το στέρησε.
Μια παιδική χαρά αποφάσισε ο δήμος να φτιάξει για όσα πιτσιρίκια ακόμη έχουν απομείνει, κι έναν χώρο πάρκινγκ για τους επισκέπτες της γραφικής κωμόπολης, και τι προέκυψε τελικά; Άρνηση της αντιπολίτευσης με εύσχημες δικαιολογίες και φυσικά καταψήφιση.
Που σε απλά ελληνικά σημαίνει άρνηση για τα δύο έργα. Τα οποία βεβαίως θα γίνουν μέσω άλλης διαδικασίας.
Το πιο «ωραίο» της υπόθεσης; Την πρόταση του δήμου καταψήφισαν και εκλεγμένοι σύμβουλοι Σταυρούπολης…
Μετά από αυτή την εξέλιξη καταλαβαίνω γιατί η Σταυρούπολη έφτασε στο σημείο αυτό.
-Μπράβο σε όλους πάντως. Κατά τ΄ άλλα σκέφτονται το μέλλον της περιοχής. Στα λόγια βέβαια.
Γ.Δ.


Αρνούμαι
Η άρνηση είναι εύκολη πάντα.
Οι προτάσεις όμως δύσκολες διότι χρειάζεται δουλειά, σκέψη, μυαλό.
Η κριτική όμως όταν ασκείται χωρίς προτάσεις είναι σαν τα άσφαιρα πυρά. Κάνουν κρότο μόνον. Από αποτέλεσμα, μηδέν.
Άρνηση για την άρνηση δεν παράγει απολύτως τίποτε, δεν είναι επιθυμητή ενέργεια από την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων οι οποίοι ζουν σε μια κοινωνία που επιθυμούν να πάει μπροστά, να προοδεύσει, να ευημερήσει. Δηλαδή πράγματα της ζωής που κάθε πολίτης επιθυμεί να του προσφέρει η πόλη του.
Με την άρνηση όμως οι κοινωνίες δεν πάνε μπροστά. Μένουν καθηλωμένες.
Γ.Δ.


Πέσαμε έξω
Πρέπει να το ομολογήσουμε. Με ειλικρίνεια.
Είχαμε την εντύπωση πως τα φαινόμενα που παρουσιάζονται στο δήμο Ξάνθης πως θα σταματούσαν με την πάροδο του χρόνου. Πως το φαινόμενο αυτό, έτσι θεωρούσαμε οι αφελείς, ήταν λόγω της έντονης εκλογικής αναμέτρησης και σιγά-σιγά όλοι θα ηρεμούσαν και θα λειτουργούσαν θεσμικά.
Ομολογούμε πως πέσαμε έξω. Κοντά ενάμιση χρόνο διαπιστώνουμε ακριβώς το αντίθετο του αναμενόμενου να συμβαίνει. Τα πνεύματα οξύνονται αντί να ηρεμούν και οι δημότες παρακολουθούν έκπληκτοι την πρωτοφανή αυτή εξέλιξη που παρόμοια δεν έχει υπάρξει από την μεταπολίτευση κι εδώ.
Μάλιστα δεν σας κρύβουμε τον προβληματισμό μας ως προς το τι πρόκειται να συμβεί όταν θα πλησιάζουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές και όταν το δημοτικό όργανο θα συνεδριάζει κανονικά με πλήρη σύνθεση. Δεν αποκλείουμε να δούμε όχι μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις…
Γ.Δ.


Θα ανοίξουν στόματα και σε άλλους χώρους
Καζάνι που βράζει και κοχλάζει ο καλλιτεχνικός χώρος και ο παφλασμός του κάνει τόσο θόρυβο που απασχολεί την επικαιρότητα με αμείωτο ενδιαφέρον. Συνεχώς βγαίνουν στο φως περισσότερες καταγγελίες από γυναίκες αλλά και άνδρες ηθοποιούς που διηγούνται ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε οντισιόν και σεξουαλικές προτάσεις για να πάρουν ένα ρόλο. Ακόμη καταγγελίες για απαξιωτικές ύβρεις, εκβιασμούς και ψυχολογική βία σε συνεργασίες. Ο χώρος αναδύει μεγάλη σαπίλα… Κάποιοι ελεεινοί κάνουν κατάχρηση εξουσίας για να ικανοποιήσουν τα σεξουαλικά τους ένστικτα ή για να επιβληθούν στον χώρο με την τρομοκρατία. Στηρίζονται ακριβώς στην εξουσία τους και την επιρροή που ασκούν ώστε να καταστρέφουν καριέρες ή όνειρα νέων παιδιών εν μία νυκτί επειδή δεν ενέδωσαν …
Τώρα γίναμε μάρτυρες κάποιου άλλου περιστατικού. Γνωστός κωμικός εξέδωσε εξώδικο για να προλάβει να μη διασυρθεί το όνομά του! Δηλαδή απειλεί ευθέως όποιον ανοίξει το στόμα του και πει κάτι εναντίον του! Αυτό έχει την έννοια της λογοκρισίας αλλά και υποδηλώνει πανικό!
Ας μη γελιόμαστε όμως… Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και σε άλλους, όπως στο χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της εκπαίδευσης (είχαμε άλλωστε καταγγελίες από φοιτήτριες) κ.λ.π. και δεν συμβαίνει μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά σε όλη την επικράτεια.  Και έτσι όπως έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν κι άλλα στόματα … από άλλους χώρους.
Είναι δίκαιο αυτοί που κάνουν κατάχρηση εξουσίας και κατακρεουργούν αξιοπρέπειες να πάψουν να κρύβονται πίσω από την ανοχή και τον φόβο των θυμάτων τους αλλά να δούμε τα πρόσωπά τους και να πληρώσουν όπως τους αξίζει.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…