Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

0

Περί ανωνυμίας
Δεν το κρύβω πως ξαφνιάστηκα από την τροπή που έλαβε στο δήμο Ξάνθης μια ανώνυμη επιστολή.
Η οποία επιστολή, σύμφωνα με τα γνωστά στοιχεία, εστάλη στον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Παπαχρόνη. Ο οποίος προβληματισμένος όπως λέει, την φωτοτύπησε και την έστειλε προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις.
Ερώτηση: Εάν η ανώνυμη επιστολή στρεφόταν κατά μέλους της δημοτικής παράταξής του, το ίδιο θα έκανε;
Προφανώς όχι. Άρα, η δημοσιοποίησή της είχε προφανή σκοπό να τρωθεί το  κύρος της δημοτικής παράταξης που διοικεί τον δήμο, διότι σ’αυτήν αναφερόταν το περιεχόμενό της.
Τώρα ως προς την ουσία. Ο παραλήπτης μιας ανώνυμης επιστολής με οποιοδήποτε περιεχόμενο ποτέ δεν λαμβάνει υπόψιν του το περιεχόμενο. Ό,τι κι αν αναφέρει αυτή, πάει στον κάλαθο των αχρήστων ως ανώνυμη, άρα αναξιόπιστη.
Άλλο πράγμα ήταν να υπήρχε όνομα, επώνυμο του αποστολέα και να ζητά να τηρηθεί η ανωνυμία κι άλλο μια τελείως ανώνυμη επιστολή η οποία δεν λαμβάνεται υπ’όψιν από καμία αρχή.
Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν ότι «δεν την υιοθετούμε μεν αλλά ψάχνουμε δε, είναι αστείες».
Θα συζητούσαν επί δύο ώρες το περιεχόμενο μιας ανώνυμης επιστολής σε βάρος ενός πρώην δημάρχου; Ενός επικεφαλής σημερινής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης; Φυσικά όχι.
Γ.Δ.


Περί ανωνυμίας ΙΙ
Στους αγαπητούς δημοτικούς συμβούλους, καταθέτω μια εμπειρία 44 χρόνων.
Δεκάδες ανώνυμες επιστολές έχουν έρθει στην εφημερίδα. Μάλιστα κάποιες σε πολύ προσωπικό περιεχόμενο για πρόσωπα της δημόσιας ζωής του τόπου. Όλες πήγαν στο καλάθι των αχρήστων. Μάλιστα χωρίς να πληροφορηθούν οι θιγόμενοι με τις ανώνυμες «πληροφορίες» απολύτως τίποτε.
Αλλά έλαβα και επώνυμες που ζητούσαν την ανωνυμία τους για τους δικούς τους λόγους και αυτό έγινε σεβαστό.
Σήμερα, τελείως αντιδεοντολογικά ένας επικεφαλής δημοτικής παράταξης έλαβε ανώνυμη επιστολή και αμέσως την κοινοποίησε σαν κάποιο σημαντικό έγγραφο.
Παρασυρμένος από την αντιπολιτευτική του έπαρση, νόμισε πως του αποκάλυψαν σκάνδαλο μέγα κι αυτός το κοινοποίησε παντού για ν’ ασκηθεί πίεση εις βάρος της δημοτικής αρχής.
Μέγιστο λάθος τακτικής. Θεωρώ πως έτσι χάθηκε η αξιοπιστία όσων βιάστηκαν.
Προφανώς και είναι θετική η στάση του Δημαρχόπουλου στο όλο θέμα. Δείχνει να έχει καταλάβει αρκετά πράγματα τώρα που είναι στην αντιπολίτευση.
Κατά τα λοιπά, λόγια πολλά για ένα θέμα που ικανοποίησε, μόνον, τον συντάκτη της επιστολής έτσι όπως εξελίχτηκε. Σκέφτηκε όμως τις συνέπειες που θα έχει εάν εντοπιστεί;
Γ.Δ.


Ο δήμος Μύκης να οργανώσει καμπάνια ενημέρωσης για το εμβόλιο
Δεν προχωρά ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας Εχίνου ούτε στην ομάδα 85 και άνω, ούτε στην ομάδα 80 – 85 ετών.  Είναι εμφανές ότι υπάρχει επιφυλακτικότητα αν όχι φόβος. Είναι λοιπόν αναγκαιότητα ο δήμος Μύκης να οργανώσει μια  καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών του όπως και να εμβολιαστούν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι και όλες οι αρχές δημόσια για να δώσουν το σωστό μήνυμα.
Μ.Ξ.


Πιο πέρα, Υπάρχει
Πιο πάνω κι απ’ της έπαρσης
το άτι που ιππεύεις,
πιο πέρα απ’ της μοναξιάς
τη χώρα που διαβαίνεις,
υπάρχει η εντιμότητα,
η ζεστασιά στο βλέμμα,
υπάρχει ο αλτρουϊσμός,
η προσφορά στον άλλον
Να.Μα


Άρχισαν οι γκρίνιες
Η γκρίνια είναι γνώρισμα των Ελλήνων γενικώς. Όλο και κάτι θα τους φταίει για ν’ αρχίσουν να γκρινιάζουν. Όμως υπάρχουν κάποιοι γκρινιάρηδες που τους ξεπερνούν όλους κι αυτοί είναι οι οπαδοί (προσοχή όχι οι φίλαθλοι) του ποδοσφαίρου.
Ήδη μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που άρχισαν τα παιγνίδια της Σούπερ Λιγκ 2, άρχισαν οι γκρίνιες για την ομάδα μας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα.
Γιατί γκρινιάζουν;
Γιατί δεν παίζει η ομάδα στρωμένο ποδόσφαιρο, μοντέρνο, ομαδικό και με ψυχή.
Βέβαια είναι νωρίς να κρίνει κανείς, όμως η ομάδα είχε χρόνο να ετοιμαστεί και θέλει δουλειά κυρίως στο κέντρο και την άμυνα όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες. Οι ίδιοι λένε πως είναι αρνητικό να κάνει τόσα λάθη η αμυντική γραμμή, να «πουλάει»  την μπάλα και κυρίως να μην μπορεί να την απομακρύνει από τα καρέ της η άμυνα.
Ο προπονητής οφείλει να επισημαίνει πως οι αμυντικοί πρέπει ν’ αποφεύγουν τις ντρίπλες, γιατί ένα τέτοιο λάθος του Τσιαμούρη στο κέντρο στοίχισε το γκολ στη Λειβαδιά.
Τέλος πάντων, τώρα, όσο ακόμη είναι αρχή, θα πρέπει να διορθωθούν πολλά. Κυρίως να ομογενοποιηθεί η ομάδα, ν’ αποκτήσει ψυχολογία νικητή και να παίζει με ψυχή κι όχι σαν λεγεωνάριοι.
Γ.Δ.


Δικαιώνουν την κατάργηση της απλής αναλογικής
Όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο του μητροπολιτικού μας δήμου, μας δίνουν το δικαίωμα να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Συμπεράσματα πολιτικά που δεν τιμούν κάποιους για τις ενέργειές τους.
Ο συνασπισμός των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σ’ ένα στόχο που πλέον έγινε εμφανής δια γυμνού οφθαλμού, δηλαδή να εμποδιστεί ο δήμος να λαμβάνει αποφάσεις, δικαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη ν’ αλλάξει τη νομοθεσία και να καταργήσει την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι δημοτικές παρατάξεις με την λειτουργία τους, δικαιώνουν το επιχείρημα του νομοθέτη πως προέχει η κυβερνησιμότητα στο δημοτικό όργανο κι όχι οι σκοπιμότητες να μην προχωράει τίποτε, να μην προχωρούν έργα, να μην λαμβάνονται απαραίτητες αποφάσεις για τη λειτουργία του δήμου.
Συμπερασματικά, η στάση και η συμπεριφορά δημοτικών παρατάξεων δικαιώνουν περίτρανα την αλλαγή που έπρεπε να γίνει.
Γ.Δ.


Μας χαρίζουν και δεν τα παίρνουμε
Με ανοιχτό το στόμα και γεμάτη απορίες η κοινή γνώμη της Ξάνθης παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο.
Η αντιπολίτευση συνασπισμένη αντιδρά και καταψηφίζει προτάσεις της δημοτικής αρχής που είναι ιδιαίτερα συμφέρουσες για το δήμο μας.
Μια μανιακή θα την έλεγε κανείς άρνηση που πλέον έχει γίνει αυτοσκοπός.
Πρόσφατο και μάλλον όχι τελευταίο παράδειγμα, η συνασπισμένη άρνηση της αντιπολίτευσης στο ν’ αποκτήσει ο δήμος κτίρια που του παραχωρούσε ο ΟΑΕΔ και η Περιφερειακή Ενότητα (Νομαρχία) ως προς την χρήση για στέγαση υπηρεσιών του.
Γίνεται σαφές πως οι της αντιπολίτευσης συνεννοημένοι αρνούνται και καταψηφίζουν εμποδίζοντας την πρόοδο και λειτουργία του δήμου.
Ξεχνούν πως οι δημότες τα πληροφορούνται αυτά τα τερτίπια, τα αξιολογούν και θα τους υπενθυμίσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως αρνητική τους στάση και συμπεριφορά.
Γ.Δ.


Πρόταση για νέο Δημαρχείο!
Το ένα ξάφνιασμα ακολουθεί το άλλο. Η παρατήρηση αφορά την πρόταση που κατατέθηκε από τον Παπαχρόνη στο δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε την κατασκευή νέου δημαρχείου!
Και βεβαίως ρωτάμε όλοι οι δημότες, το κτίριο το σημερινό τι θα το κάνουμε;
Έχουμε ένα κτίριο για δεξιώσεις κλπ, το παλιό  που σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα’ χουμε και δεύτερο να μείνει άδειο;
Μερικά πράγματα είναι εύκολο να τα λες, αλλά δύσκολο να τα υλοποιείς.
Στα λόγια, χτίζεις παλάτια.
Έχω την αίσθηση πως κάπου έχει χάσει τη μπάλα η αντιπολίτευση στον δήμο Ξάνθης.
Γ.Δ.


Σήκωσαν τα μανίκια κι έδωσαν το παράδειγμα


Ο Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων σήκωσε τα μανίκια κι εμβολιάστηκε προχθές μαζί με τους γέροντες της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης, ενθαρρύνοντας τους πιστούς να υπερβούν τυχόν ενδοιασμούς που έχουν για το εμβόλιο και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Το ίδιο έπραξε και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, και στα πρόσωπά τους όλους τους συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο, για την αυτοθυσία τους στον αγώνα για την θεραπεία των ασθενών και την στήριξη των συγγενικών τους προσώπων. Ευχήθηκε δε, σύντομα να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στον κόσμο προκειμένου να αναχαιτιστεί ο θανατηφόρος ιός.
Έδωσαν οι δύο ιεράρχες με την πράξη και με την εικόνα τους που επικοινώνησαν ένα πολύ ισχυρό παράδειγμα στους πιστούς να αντισταθούν στις ακραίες συνωμοσιολογικές θεωρίες που διακινούν διάφοροι ζηλωτές που κινούνται στις παρυφές της εκκλησίας, και να εμπιστευτούν την επιστήμη στη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα με τον κορωνοϊό…
Γ.Δ.


Τους κατηγορούν για απευθείας αναθέσεις και καταψηφίζουν τη δημοπρασία για παιδική χαρά στην Σταυρούπολη!
Ο κακός χαμός στο δημοτικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε (επιτέλους) χθες Πέμπτη. Παρότι είχε μόνο 9 θέματα χρειάστηκαν 2 συνεδριάσεις! Αυτό που έγινε εμφανές ήταν ότι η αντιπολίτευση ήταν απόλυτα συντονισμένη στο να μην ψηφίσει θέματα που έφερε η δημοτική αρχή με …αστείες δικαιολογίες. Πχ. «Αν αλλάξετε την εισήγηση θα το ψηφίσουμε για την παραχώρηση νέων κτηρίων από τον ΟΑΕΔ» ή «δεν μας κάνει το δημαρχείο αλλά και δεν συμφωνούμε να πάει η οικονομική υπηρεσία στο κτήριο της ΠΕΔ». Και στο τέλος επεφύλασσαν και το πιο ωραίο. Δεν ψήφισαν και απορρίφθηκε το θέμα της δημοπρασίας οικοπέδου για να γίνει παιδική χαρά στην Σταυρούπολη με την αιτιολογία να γίνει απευθείας αγορά και όχι δημοπρασία ενώ τα προσφερόμενα  οικόπεδα είναι δύο και όχι ένα. Αυτοί που κατηγορούν τη δημοτική για απευθείας αναθέσεις ζητούν απευθείας εξαγορά απορρίπτοντας τη διαδικασία της δημοπρασίας. Και με τούτα και τα άλλα απορρίφτηκε και το θέμα για παιδική χαρά στην Σταυρούπολη και με το «κατά» συμβούλων από την Σταυρούπολη!
Ωραία…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…