Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσεχώς νέο πενταψήφιο με «χρονόμετρο» για ψώνια

Προσεχώς νέο πενταψήφιο με «χρονόμετρο» για ψώνια

0

Προετοιμάζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι

Νέο πενταψήφιο αριθμό στον οποίο θα στέλνουν SMS οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους σε καταστήματα του λιανεμπορίου έχει έτοιμο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η κίνηση έχει στόχο τη διευκόλυνση του λιανεμπορίου, ωστόσο θα τεθεί υπό την κρίση των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με όσα διαδίδονται, το τετραψήφιο νούμερο θα είναι το 13032, στο οποίο θα στέλνουν SMS οι πολίτες που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Ωστόσο, το αν θα τεθεί σε λειτουργία εξαρτάται από το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο και αν θα υιοθετήσει το μέτρο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Άλλωστε, η κυβέρνηση εξετάζει τη διευκόλυνση του λιανεμπορίου, με τη δημιουργία του νέου αριθμού, στον οποίο οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS προκειμένου να βγουν στην αγορά, έχοντας στη διάθεσή τους ένα τρίωρο για αγορές είτε μέσω της μεθόδου click away είτε μέσω του click in shop.

Ωστόσο, οι καταναλωτές δεν θα έχουν στη διάθεσή τους απεριόριστο χρόνο, αλλά ένα τρίωρο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και να επιστρέψουν και πάλι στο σπίτι τους.

Ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033. Οι έξι γνωστοί κωδικοί για SMS που ισχύουν έως σήμερα θα παραμείνουν και δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …