Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Προκήρυξη για 9 μόνιμους γιατρούς στο νοσοκομείο Ξάνθης

Προκήρυξη για 9 μόνιμους γιατρούς στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

 

Με 9 μόνιμους γιατρούς θα στελεχωθεί το νοσοκομείο Ξάνθης το επόμενο διάστημα προκειμένου να αυξήσει την δυναμικότητά του την περίοδο της πανδημίας.

Ειδικότερα οι θέσεις που θα προκηρυχθούν είναι :

 

1 Θέση Αναισθησιολογίας – Επιμελητής Α

1 Θέση Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή  Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας (για την ΜΕΘ)  – Επιμελητής Α

1 Θέση Νεφρολογίας  – Επιμελητής Β

2 Θέσεις  Εσωτερικής Παθολογίας – Επιμελητής Α

1 Θέση Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας – Επιμελητής Α

1 Θέση Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας –  Διευθυντής

1 Θέση Ακτινολογίας – Επιμελητής Β

1 Θέση Ψυχιατρικής  – Διευθυντής

 

Πρόσληψη 2 εποχικών καθαριστών για σχολεία από το δήμο Ξάνθης

 

 

 

Ο δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει προσωπικό 2 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων

Ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης: 05/02/2021.

 

ΑΣΕΠ – Προσλήψεις: Αιτήσεις τώρα σε δύο προκηρύξεις μονίμων

 

 

Δύο νέες προκηρύξεις προσφέρουν θέσεις εργασίας για μόνιμο προσωπικό και αφορά στους διαγωνισμούς: 1Κ/2021 και 1Ε/2021.

 

Αναλυτικά οι προκηρύξεις:

 

Προκήρυξη 1Κ/2021

 

Η πρώτη προκήρυξη μονίμων, μέσω ΑΣΕΠ, για το 2021 αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μέσω του διαγωνισμού θα επιλεγούν 68 μόνιμοι στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ). Πρόκειται για το διαγωνισμό 1Κ/2021 στον οποίο συμμετέχουν 60 τίτλοι σπουδών από υποψηφίους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 12 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή και λήγει στις 1 Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

 

Προκήρυξη 1Ε/2021

 

Με νέο μόνιμο προσωπικό θα ενισχυθεί η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) Θα προσληφθούν 16 νέοι υπάλληλοι Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 12 Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

 

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους

Ποιοι και πως συμμετέχουν

Μέχρι και 710 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, άμεσα μπορούν να επωφεληθούν 7.000 άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω μέσα από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

 

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αφορά 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

 

Το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού απευθύνεται

 

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

 

473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους

710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis.

 

Μετά την υποβολή της αίτησης εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

 

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι άνεργοι

 

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

OAEΔ: 2.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο

 

Ποια προγράμματα υλοποιούνται

 

 

Παρά το lockdown και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, η απορροφητικότητα των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ συνεχίζει να καταγράφει αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Συνολικά 2.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν κατά τον Ιανουάριο του 2021 μέσω των νέων και βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας αύξηση συγκριτικά με τις 1.195 νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 και τις 1.069 θέσεις τον Ιανουάριο του 2019 αντίστοιχα.

 

Ποια προγράμματα υλοποιούνται

 

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω 7 ανοικτά προγράμματα με συνολικά 37.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών:

 

  1. Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830€ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830€ μηνιαία.

 

  1. Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών με 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.

 

  1. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω με 7.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, διάρκειας 12 μηνών. Η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται στα 473€ (άνεργοι έως 49 ετών), 568 € (άνεργοι 50+ ετών), 615 € (μακροχρόνια άνεργοι) και 710 € (μακροχρόνια άνεργοι 50+ ετών).

 

  1. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, διάρκειας 15 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

 

  1. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.

 

  1. Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας 7 μηνών. Ο ΟΑΕΔ καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το 100% του κατώτατου μισθού (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).

 

  1. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

 

Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

 

Υπενθυμίζεται ότι στα παραπάνω προγράμματα, έχουν απλουστευτεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σωτήρης Τσιακίρογλου επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

Τα ονόματα των εκλεγέντων στο διοικητικό συμβούλιο και για την ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Ολοκληρώθηκαν την …