Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Προφυλακίστηκαν τρεις αλλοδαποί για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης από Τουρκία προς Ιταλία

Προφυλακίστηκαν τρεις αλλοδαποί για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης από Τουρκία προς Ιταλία

0

Είχαν εντοπιστεί και συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη. Με σκάφη και ιστιοφόρο μετέφεραν αλλοδαπούς διασχίζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Συνελήφθησαν στις 3-2-2020 στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης τρεις αλλοδαποί για εμπλοκή σε οργανωμένο εγκληματικό κύκλωμα παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σε βάρος των προαναφερόμενων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, οι τρεις δράστες είχαν εντοπισθεί στις 15-1-2021 στην Αλεξανδρούπολη και είχαν συλληφθεί διότι παρέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ όπως προέκυψε εισήλθαν στην Ελλάδα από την Ιταλία τέλη Δεκεμβρίου του 2020 και μετέβησαν στον Έβρο προκειμένου να περάσουν στην Τουρκία.

Από την πρόοδο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε,  διακριβώθηκε ότι αποτελούσαν μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ιταλία, με τη χρήση σκαφών μέσω των ελληνικών χωρικών υδάτων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες είχαν ρόλο κυβερνήτη σκάφους μεταφοράς, καθώς επίσης ότι στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020, ενεργώντας από κοινού, με τη χρήση ιστιοφόρου πραγματοποίησαν παράνομη μεταφορά μεγάλης ομάδας αλλοδαπών, από την Τουρκία στις ακτές της Ιταλίας, διασχίζοντας ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον αρμόδιο Ανακριτή προφυλακίστηκαν.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα και να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την απόφαση του ΕΔΑΔ για την «ΤΕΞ» στηρίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης

«Δεν έχει δεσμευτική ισχύ για τη χώρα», υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι   Σ. Γιαλάογλου: «Κάθε…