Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΟΤΑ: Ποιοι θα εκλέγονται “άνευ σταυρού”

ΟΤΑ: Ποιοι θα εκλέγονται “άνευ σταυρού”

0

Τι προβλέπει το Σ/Ν για όσους διατέλεσαν τουλάχιστον οκτώ χρόνια δήμαρχοι από το 2011

Ειδικές διατάξεις εύκολης εκλογής περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, για όσους έχουν διατελέσει τουλάχιστον 8 χρόνια Δήμαρχοι μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και επιθυμούν να γίνουν Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ειδικότερα:

– Σύμφωνα με την παρ.5 του αρ.18 « Μορφή και περιεχόμενο των ψηφοδελτίων », στα ψηφοδέλτια οι « υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν διατελέσει τουλάχιστον 8 έτη Δήμαρχοι μετά την 1/1/2011, προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων και προστίθεται η ένδειξη μετά την εκλογική περιφέρεια η φράση “άνευ σταυρού” ».

– Η παρ.8 του αρ.20 ορίζει ότι « για τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι έχουν διατελέσει Δήμαρχοι για τουλάχιστον 8 έτη μετά την 1/1/2011, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης και, αν σημειωθεί, δεν συνεπάγεται ακυρότητα του ψηφοδελτίου ».

– Επιπλέον, το β’ εδάφιο της παρ.1 του αρ.29 προβλέπει ότι « υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν διατελέσει τουλάχιστον 8 έτη Δήμαρχοι μετά την 1/1/2011, θεωρούνται ότι έλαβαν το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων του Συνδυασμού και προτάσσονται των Συμβούλων της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι υποψήφιοι ».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάστηκε η μάχη του Οχυρού του Εχίνου με τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Τελέσθηκε το μνημόσυνο για τους πεσόντες ήρωες της μάχης  Παρούσες θρησκευτικές και στρατι…