Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ολισθήματα» στο δημοτικό συμβούλιο έφερε η ‘Μήδεια’

«Ολισθήματα» στο δημοτικό συμβούλιο έφερε η ‘Μήδεια’

0

 

 

Έκρηξη Ζερενίδη για την ανακοίνωση Λύρατζη – Καφφετζή και τις αναφορές για παγοδρόμιο εν όψει Αποκριάς! Αποκάλεσε τα σχόλια «κακοήθη, ψευδή, προσβλητικά και αστεία»

 

Τσέπελης – Ζερενίδης δήλωσαν ικανοποιημένοι από την διαχείριση της κακοκαιρίας –  Θετική αποδοχή της πρότασης Σινάν για ψηφιοποίηση των αρχείων της Διεύθυνσης Δόμησης

 

Με μια πρόταση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» κ. Τοπ Σινάν ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, η οποία μάλιστα είχε την θετική υποδοχή από την δημοτική αρχή, καθώς αφορούσε την ψηφιακή αρχειοθέτηση της Διεύθυνσης Δόμησης, όπως έχει γίνει σε πολλούς δήμους, όπως είπε, και διευκολύνεται η διαδικασία έκδοσης αδειών. Όμως το καλό κλίμα δεν συνεχίστηκε αλλά φορτίστηκε επικίνδυνα και με αφορμή την ανακοίνωση του συμβούλου της παράταξης «Νέα Ξάνθη» κ. Κωνσταντίνου Καφφετζή και του επικεφαλής κ. Λύρατζη στην οποία ασκείται κριτική για την διαχείριση της κακοκαιρίας  και γιατί δεν συγκλήθηκε το όργανο της Πολιτικής Προστασία στο οποίο συμμετέχει ο κ. Καφφετζής. Ειδικά δε τα ειρωνικά σχόλια  του τύπου ότι: «Η μόνη σας δικαιολογία είναι ότι πλησιάζουν οι Αποκριές και εκτός από τις διαδικτυακές εκδηλώσεις αποφασίσατε να προσφέρετε στους δημότες μας ένα απέραντο παγοδρόμιο με εκατοντάδες παγίδες κυνηγώντας τον θησαυρό της χαμένης λακκούβας των δρόμων μας», προκάλεσε την οργή του κ. Ζερενίδη που τα χαρακτήρισε: «προσβλητικά, κακοήθη και ψευδή στο σύνολό τους και αστεία: «Το πιο σοβαρό είναι το όνομά του…», κατέληξε ο κ. Ζερενίδης πυροδοτώντας αντιδράσεις από τον κ. Λύρατζη μέχρι που ο εκτελών χρέη προέδρου κ. Ματθαίος Σαββίδης του έκλεισε το μικρόφωνο, ενώ ο κ. Λύρατζης συνέχισε να απειλεί ότι αν το ξανακάνει θα έχει πολλά προβλήματα… Στον  καβγά ενεπλάκη και ο κ. Δημαρχόπουλος που ζήτησε τον λόγο επί της διαδικασίας μέχρι που έκλεισαν τα μικρόφωνα απ’ όλους καθώς προφανώς έπεσε το σύστημα.

Ανακοινώσεις για απλή αναλογική και το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Πριν η συζήτηση εκτροχιαστεί και στην ώρα των ανακοινώσεων ο κ. Βογιατζής  αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές εκφράζοντας την αντίθεση του για το ότι παραδίδονται σε ιδιώτες  και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να κάνει το ίδιο και να ζητήσει την άρση του νομοσχεδίου. 

Ο κ. Ανταμπούφης έθεσε το θέμα της αλλαγής στον εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ και την κατάργηση της απλής αναλογικής: « θα πρέπει το Δ.Σ να ασχοληθεί με το θέμα και να εκφράσει την γνώμη του σ’ αυτή τη δημόσια συζήτηση ώστε να ξεκαθαριστεί αυτό που πρεσβεύουμε σαν δήμος», σημείωσε. Επ΄αυτού όμως τοποθετήθηκε ο κ. Δημαρχόπουλος που είπε πως η  συντριπτική πλειοψηφία της ΚΕΔΕ χαιρέτησε την κατάργηση της απλής αναλογικής . Το άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Ανταμπούφης ήταν το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και την ελάττωση εισακτέων στα πανεπιστήμια που θα έχει, όπως είπε,σαν αποτέλεσμα και την υποβάθμιση του ΔΠΘ: « Προτείνω να εκφράσουμε την διαφωνία μας με ψήφισμα ή επιστολή του δημάρχου».

Θετική αποδοχή της πρότασης Σινάν για ψηφιοποίηση της Διεύθυνσης Δόμησης

Σ’ ότι αφορά την πρόταση του κ. Σινάν, αυτή πήρε τα εύσημα από τον κ. Ζερενίδη, αλλά και από τον δήμαρχο Ξάνθης: «Κάναμε μια πρώτη καταγραφή. Το αρχείο είναι μεγάλο και δεν μπορεί το προσωπικό να κάνει αυτή την εργασία. Χρειάζεται εξειδικευμένο άτομο που θα αναλάβει την διεκπεραίωση του έργου. Πρόκειται για μια πλήρη ηλεκτρονική πύλη και  κάθε μηχανικός θα μπορεί να αντλεί δεδομένα από τις υπηρεσίες», υποστήριξε ο κ. Ζερενίδης. 

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε: «Είναι μια τεκμηριωμένη πρόταση και ευχαριστούμε τον κ. Σινάν.  Συμπίπτουν οι  απόψεις μας. Θα κάνουμε το ίδιο για την ακίνητη περιουσία του δήμου  με βάση το κτηματολόγιο».

Τσέπελης – Ζερενίδης δήλωσαν ικανοποιημένοι από την διαχείριση της κακοκαιρίας

Η συνέχεια όπως προαναφέρθηκε, αφορούσε την διαχείριση της κακοκαιρίας. «Δεν έκλεισε κανένα δρόμος, όλοι οι οδικοί άξονες ήταν ανοιχτοί . Ήταν όλοι στους τομείς ευθύνης τους. Η πολιτική προστασία αντέδρασε άμεσα», ανέφερε ο κ. Ζερενίδης ενώ ο δήμαρχος συμπλήρωσε: «Έγινε το μέγιστο.  Δώσαμε  προτεραιότητα στο νοσοκομείο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Ερυθρό Σταυρό. Θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα αν είχαμε άλλη μια αλατιέρα και 2 γκρέιντερ. Ωστόσο είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία που έχω όπως αντιμετωπίσαμε την κακοκαιρία. Είχαμε συνέπεια και στο χρονοδιάγραμμα και σε αποτέλεσμα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…