Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ολικό lockdown στην Αττική έως 28/2

Ολικό lockdown στην Αττική έως 28/2

0

Η αύξηση νοσηλειών και οι μεταλλάξεις του ιού οδήγησαν στην απόφαση, τόνισε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Για κίνδυνο εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων μίλησε στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας την ανάγκη να δείξουμε γρήγορα αντανακλαστικά. Ο ίδιος επεσήμανε ότι αναγνωρίζει ότι υπάρχει σωρευμένη πίεση από τα μέτρα και ανάγκη να βρούμε τους κανονικούς μας ρυθμούς. «Στόχος είναι να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό, και η τακτική αυτή έφερε αποτέλεσμα, ωστόσο σήμερα ο κίνδυνος επανεμφανίζεται, με δύο δεδομένα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι αυτά είναι η αύξηση των  νοσηλειών στην Αττική και οι μεταλλάξεις του ιού, που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του.

Για το λόγο αυτό, ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα τύπου ολικού lockdown από την Πέμπτη και έως τις 28/2 στην Αττική, όπου κλείνει το λιανεμπόριο και η εκπαίδευση θα γίνεται εξ αποστάσεων σε όλες τις βαθμίδες εκτός από την ειδική αγωγή. Αύριο, τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όσο πιο γρήγορα εφαρμόζονται περιορισμοί τόσο πιο γρήγορα αίρονται» και πρόσθεσε ότι κατανοεί τις επιπτώσεις στην οικονομία, σημειώνοντας ωστόσο ότι, «δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο διαρκεί η κρίση, ενώ επιβεβαίωσε τις αγωνίες όλων λέγοντας ότι στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με την επιδημιολογία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…