Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι μαθητές της Ε1 τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης διδάσκουν φιλοζωία

Οι μαθητές της Ε1 τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης διδάσκουν φιλοζωία

0

Μαζί με τη δασκάλα τους συνέταξαν «Δωδεκάλογο του Υπεύθυνου πολίτη απέναντι στα ζώα»

Για την κοινωνική και φιλοζωική πρωτοβουλία της δασκάλας της Ε1 τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης να συντάξει με τους μαθητές τους βασικούς κανόνες των σχέσεων με τα ζώα, ενημερώνει με γλαφυρό, αλλά και δυνατό τρόπο, ο ζωοφιλικός σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης». Ο σύλλογος τονίζει πόσο σπουδαίο είναι τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρά το σεβασμό στα ζώα και συγχαίρει όσους συντελούν για να πραγματοποιούνται φιλοζωικές δράσεις στα σχολεία.

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει: «μας διδάσκουν φιλοζωία οι μαθητές της Ε1 τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης. Η εργασία πολλών ωρών και ημερών των μαθητών και της δασκάλας τους έρχεται σε λίγο να διδάξει φιλοζωία σε μικρούς και μεγάλους. Συνέταξαν όλα τα παιδιά μαζί σε κοινή δράση τον, «Δωδεκάλογο του Υπεύθυνου πολίτη απέναντι στα ζώα». Τυπώνεται  σε 200 αντίγραφα που θα κολληθούν σε όλες τις περιοχές της πόλης.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ λοιπόν σε αυτά τα παιδιά, που ενώθηκαν με το πνεύμα της φιλοζωίας το οποίο τους ενέπνευσε η δασκάλα τους και εργάστηκαν ομαδικά για να διδάξουν την αγάπη στα ζώα σε μικρούς και μεγάλους!

ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην δασκάλα τους την κ. Ελένη Ακάμπαλη η οποία εδώ και χρόνια σε όποια τάξη κι αν διδάσκει , εμπνέει τους μαθητές της στο να αγαπούν και να υπερασπίζονται τα αδέσποτα, να συμπεριλαμβάνουν στις σχολικές τους ώρες  δράσεις για τα αδέσποτα!

ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης τον κ. Γιωργο Κουράκο γιατί μέσα από την υπεύθυνη θέση του ενθαρρύνει το πνεύμα της φιλοζωίας στο σχολείο του!

Για όσους δε, έχουν τάση να υποβαθμίζουν το γεγονός, έχουμε να τους πούμε το εξής: Ξέρετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων  των μαθητών και της δασκάλας τους  στο μέλλον; Ούτε ένας από τους δεκάδες μαθητές  της συγκεκριμένης δασκάλας δεν θα κακοποιήσει ποτέ στη ζωή του ζώο! Ούτε ένας δεν θα εγκληματήσει κατά των ανυπεράσπιστων πλασμάτων! Ξέρετε γιατί; Γιατί στη φύση του παιδιού είναι το καλό, η αθωότητα, κι όταν αυτό το κομμάτι το καλλιεργούν οι δάσκαλοι, τότε πολλαπλασιάζεται και χτίζεται στην προσωπικότητα του παιδιού, γίνεται Εαυτός του. Να τι πέτυχε λοιπόν αυτή η δασκάλα! Να δώσει στην κοινωνία Ανθρώπους! Εάν το θεωρείτε λίγο, προχωρήστε παρακάτω, μην το σκέφτεστε, ξεχαστε το. Εάν όμως το θεωρείτε κάτι σημαντικό, μεταδώσετε το παντού, ώστε να βρεθούν μιμητές, γιατί ο κόσμος μας έχει ανάγκη από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους.

Η Ε1 τάξη του 2ου Δ.Σ. Ξάνθης προ ημερών υιοθέτησε εικονικά την Δανάη μας. Πέρσι μια  άλλη τάξη της κ. Ακάμπαλη υιοθέτησε τον Ρούλη μας και όλες οι τάξεις της  ήτανε εξ αρχής ανοιχτές στις φιλοζωικές ενημερώσεις σχολείων Ζω.Ε.Σ που έκανε η ομάδα του συλλόγου μας. Η Δανάη  λοιπόν  είναι μια σκυλίτσα  τριποδούλα που έχασε το ποδαράκι της από τροχαίο στον δρόμο. Φιλοξενείται στο σπίτι του εκπαιδευτή της Γιώργου Τζεμπραηλίδη και πλέον είναι υιοθετημένη από την Ε1. Από όλα τα σκυλάκια μας τα παιδιά ψήφισαν να υιοθετήσουν την Δανάη, το τριποδακι.

Μας λέει κάτι αυτό; Ναι, μας δείχνει τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών, τις ευαισθησίες τους. Όταν υπάρχουν παιδιά που παίζουν κακοποιώντας ζώα, αυτά τα παιδιά συντάσσουν κανόνες υπεράσπισης των ζώων και μαθαίνουν να προστατεύουν τα ανυπεράσπιστα πλάσματα. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…