Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέα απάτη στην ΑΜΘ: Παρίστανε τον πολιτικό σε επιχειρηματία και απέσπασε 7.560 ευρώ

Νέα απάτη στην ΑΜΘ: Παρίστανε τον πολιτικό σε επιχειρηματία και απέσπασε 7.560 ευρώ

0

Επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων. Έστειλε καταθετήριο ότι δήθεν είχε καταθέσει περισσότερα χρήματα

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματία στην Καβάλα που διαπράχθηκε στις 20-10-2020.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης, με τον οποίο συμφώνησε υποτιθέμενη αγορά προϊόντων αξίας 840 ευρώ.

Στη συνέχεια της συνδιαλλαγής τους, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής 8.400 ευρώ, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στον παθόντα πλαστό παραστατικό μεταφοράς χρημάτων και του ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά, καταφέρνοντας να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 7.560 ευρώ.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού και τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει στον εν λόγω άνδρα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν τρεις ημέρες, είχε σημειωθεί άλλο ένα αντίστοιχο περιστατικό στη Δράμα, όπου άγνωστος τηλεφώνησε σε άνδρα που είχε αναρτήσει διαδικτυακή αγγελία για πώληση αγροτικού μηχανήματος και με διάφορα προσχήματα κατάφερε να αποσπάσει τραπεζικά στοιχεία του παθόντα και να μεταφέρει στον τραπεζικό λογαριασμό γυναίκας που ταυτοποιήθηκε 1.350 ευρώ.

Αντίστοιχα περιστατικά, σημειώθηκε και άλλα το προηγούμενο διάστημα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…