Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταδίκασαν την «υποδοχή» του Ν. Μηταράκη στην Ορεστιάδα

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταδίκασαν την «υποδοχή» του Ν. Μηταράκη στην Ορεστιάδα

0

Φραστικές επιθέσεις, αυγά και καφέδες κατά του υπουργού κατά την προσέλευσή του στο δημαρχείο Ορεστιάδας

Παρά τη γενικότερη ειρηνική ατμόσφαιρα που διατηρήθηκε στην κατά τα άλλα μαζική συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο Ορεστιάδας για την επίσκεψη Μηταράκη, το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν έλλειψαν και πιο επιθετικές «φωνές» που υποδέχθηκαν τον υπουργό με συνθήματα, αυγά και αιωρούμενους καφέδες.

Την επίθεση που δέχτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στην Ορεστιάδα καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου».

Σε ανακοίνωσή του και το ΚΙΝΑΛ καταδίκασε τα συνθήματα που ακούστηκαν στον Έβρο κατά του Νότη Μηταράκη. «Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας. Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν. Η αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη. Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή. Ούτε ο αυταρχισμός, όμως, ούτε το ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…