Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Μπαλάκι» από το δήμο στην περιφέρεια η αρμοδιότητα για συλλογή των σκουπιδιών στον Κόσυνθο

«Μπαλάκι» από το δήμο στην περιφέρεια η αρμοδιότητα για συλλογή των σκουπιδιών στον Κόσυνθο

0

Ποιούν την νήσσα και αμφότεροι δηλώνουν αναρμόδιοι

 

Μήπως ήρθε η ώρα των υπεύθυνων πολιτών να αναλάβουν δράση;

 

«Αυτά τα σκουπίδια ποιος θα τα μαζέψει;», ήταν το ερώτημα που έθεσε το ρεπορτάζ του «Ε» κατά την περιήγηση του στο Μονοπάτι της Ζωής και στην νέα γέφυρα του Κόσυνθου και όπως κατέγραψε ο φακός στο βάθρο της υπάρχει ένας ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος που υποβαθμίζει αισθητικά όλη την περιοχή.

 

Αναρμόδιος για την συλλογή των σκουπιδιών στον Κόσυνθο δηλώνει ο αντιδήμαρχος Σ. Μπαντάκ

Στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια αλλά και να αποτρέψουμε παρόμοια κατάσταση αναζητήσαμε τους αρμοδίους με πρώτο τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου κ. Σιαμπάν Μπαντάκ, ο οποίος δήλωσε γνώστης του θέματος αλλά αναρμόδιος να παρέμβει δείχνοντας ως αρμόδια την αντιπεριφέρεια Ξάνθης: «Το γνωρίζουμε και παρότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου ο καθαρισμός των ποταμών και των ρεμάτων αλλά της περιφέρειας έχουμε κάνει καθαρισμό σε κάποια σημεία. Ο δήμος έχει την ευθύνη του Μονοπατιού όχι του Κοσύνθου», ανέφερε ο κ. Μπαντάκ

 

 

 

Αναρμόδιος δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, πιστός στο γράμμα του νόμου

Το θέμα τέθηκε στο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη ο οποίος μας πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων στον δήμο. Προς επίρρωσιν του ισχυρισμού του μας παρέπεμψε στον σχετικό νόμο 3852/2010 (ΦΕΚ Α 87/2021) και συγκεκριμένα στο άρθρο 94 παρ1 εδάφιο25 , όπου δίνεται επιπλέον στους δήμους η αρμοδιότητα για την αποκατάσταση των υφιστάμενων χώρων που έχει γίνει ανεξέλεγκτη ρήψη αποβλήτων. «Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η Υπηρεσία μας δεν έχει αρμοδιότητα να προβεί στην συλλογή και διαχείριση απορριμμάτων αλλά ότι οι δήμοι έχουν αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των χώρων…», σημειώνει.

 

Ποιούν την νήσσα δήμος και περιφέρεια – Μήπως ήρθε η ώρα των υπεύθυνων πολιτών να αναλάβουν δράση;

Δήμος και περιφέρεια δηλώνουν αρμόδιοι και ποιούν την νήσσαν… και τα σκουπίδια παραμένουν. Μια πρόταση είναι να δραστηριοποιηθούν εθελοντικές ομάδες και να αναλάβουν δράση όπως αυτή η ομάδα (φωτο) που μάζεψε σακούλες σκουπίδια στην Καλλιθέα και έκανε ανάρτηση στο F/B . Θα ήταν μία λύση γιατί κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όλοι έχουμε ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση και θα πρέπει να την αναλάβουμε. Κι αν ο δήμος και η περιφέρεια δηλώνουν αναρμόδιοι γεγονός που δεν τους τιμά,  ας δηλώσουμε εμείς υπεύθυνοι και αρμόδιοι και ας πιάσουμε δουλειά στην πρώτη ευκαιρία!

Η ομάδα εθελοντών που καθάρισε την Καλλιθέα
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…