Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με ασθενοφόρο και με συνοδεία γιατρού η διακομιδή του νεφροπαθούς από τον Εχίνο στο ΓΝΞ

Με ασθενοφόρο και με συνοδεία γιατρού η διακομιδή του νεφροπαθούς από τον Εχίνο στο ΓΝΞ

0

Η αγωνία της γιατρού για την παροχή βοήθειας στον ασθενή-Ιστορίες που συγκινούν πίσω από τον καθημερινό αγώνα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις απομακρυσμένες περιοχές του νομού

Οι νέες πληροφορίες που λάβαμε σχετικά με το περιστατικό της διακομιδής ασθενούς με νεφρική ανεπάρκεια επειγόντως στο Νοσοκομείο Ξάνθης από το ΚΥ Εχίνου, την προηγούμενη Πέμπτη ήταν η ευκαιρία για να έρθουμε για ακόμη μια φορά, κοντά στην αγωνία και τον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την φροντίδα και διάσωση των ασθενών απομακρυσμένων περιοχών του νομού.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Πέμπτη προσήλθε με αιμορραγία ο νεφροπαθής και η γιατρός έκρινε απαραίτητη τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο, ωστόσο δεν υπήρχε βάρδια οδηγού για το ασθενοφόρο και γι’ αυτό τέθηκε υπό σκέψη ακόμη και η μεταφορά του με ΙΧ. Τελικά, αυτό δε συνέβη και ήρθε το ασθενοφόρο από το ΚΥ Σταυρούπολης που μετέφερε με ασφάλεια τον ασθενή στο ΓΝΞ και με τη συνοδεία της γιατρού, η οποία προέβη σε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παράσχει κάθε βοήθεια στον ασθενή.

Θυμίζουμε ότι για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητώντας περισσότερους πόρους από το ΠΕΠ της ΑΜΘ για την ενίσχυση υγειονομικών δομών, κυρίως για περιοχές που βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Οφείλουμε πάντως, να διευκρινίσουμε ότι, στην προκείμενη περίπτωση, αν κι έτσι μεταφέρθηκε αρχικά, δεν υπήρξε διακομιδή ασθενούς με ΙΧ. Ωστόσο, ασθενείς και γιατροί έχουν έρθει αντιμέτωποι με δυσκολίες και καθυστερήσεις λόγω της μη ύπαρξης 24ωρης κάλυψης από οδηγούς στο ΕΚΑΒ στο ΚΥ του Εχίνου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (…