Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Κοκκίνισε» η Αττική στον ευρωπαϊκό χάρτη κρουσμάτων

«Κοκκίνισε» η Αττική στον ευρωπαϊκό χάρτη κρουσμάτων

0

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που συνεχίζει να έχει περιοχές με «πράσινο» χρώμα

Όπως κάθε εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων δημοσίευσε τους αναθεωρημένους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που συνεχίζει να έχει περιοχές με «πράσινο» χρώμα.

Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, για πρώτη φορά στον χάρτη του ECDC η Αττική, που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, χρωματίζεται με «κόκκινο» χρώμα, που σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης χρωματίζονται με «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Σχετικά με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, στην Ελλάδα κυριαρχεί το «πορτοκαλί», με την Ήπειρο να χρωματίζεται «κίτρινη». Σε αυτόν τον χάρτη του ECDC, η Αττική έχει «κόκκινο» χρώμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…