Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Κοινή δήλωση αποχής των Επιμελητηρίων από τις συνεδριάσεις της ΔΕΣΜΟΣ ΣΜΘ

Κοινή δήλωση αποχής των Επιμελητηρίων από τις συνεδριάσεις της ΔΕΣΜΟΣ ΣΜΘ

0

Επικαλούνται εκ νέου μη νομότυπο ορισμό της διοίκησης και καλούν την διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της για την πορεία λειτουργίας του φορέα

 

Με κοινή τους δήλωση τα επιμελητήρια της ΑΜΘ δηλώνουν ότι απέχουν εφεξής από τις συνεδριάσεις του ΔΣ της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, επαναλαμβάνοντας ότι θεωρούν παράτυπη της υφιστάμενη διοίκηση, λόγω του τρόπου ορισμού της.

Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων, όπως ενημερώνουν, όρισαν κοινό εκπρόσωπο τον αντιπρόεδρο του ΔΣ προκειμένου να μην προκληθούν καθυστερήσεις προς τις επχιειρήσεις, ενώ κάλεσα τον περιφερειάρχη να αναλάβει τις ευθύνες του, για την πορεία λειτουργίας του φορέα υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Η κοινή δήλωση αναφέρει: «στη Συνεδρίαση της εταιρίας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ που έγινε την 18/02/2021 τα Επιμελητήρια της Ανατολικής – Μακεδονίας Θράκης δεν συμμετείχαν και δεν θα συμμετάσχουν στο εξής σε καμία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς δεν έχουν ορίσει εκπροσώπους σε αυτό, δεδομένου ότι είναι παράτυπη η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρίας (κάτι που συνάγεται και από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών / 22-01-2021/ Αρ. Πρωτ 4985).

Εκ μέρους των Επιμελητηρίων και προκειμένου να μην δημιουργηθεί διοικητική και λειτουργική δυσλειτουργία, σεβόμενοι πάντα τις επιχειρήσεις μας, ορίσαμε κοινό μας εκπρόσωπο, που συμμετέχει ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κ. Παναγιώτη Αρχοντίκη.

Ως Επιμελητήρια, έχουμε εκφράσει επανειλημμένως τις ενστάσεις μας, για τον λανθασμένο τρόπο που ασκείται η Διοίκηση στην εν λόγω εταιρία και έχουμε καταθέσει και τα νομικά μας επιχειρήματα επί αυτών.

Παρά ταύτα, κάποιοι επιμένουν να κινούνται εκτός πλαισίου, και στα όρια της θεσμικής εκτροπής, την οποία φυσικά τα Επιμελητήρια δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν.

Συνεπώς, αφού ο διακαής πόθος, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είναι η ΔΕΣΜ-ΟΣ να διοικείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια και χωρίς την συνεργασία των Επιμελητηρίων, αφήνουμε την παρούσα διοίκηση, δηλαδή την κα Ιωαννίδου και την Περιφέρεια ΑΜΘ που την έχει ορίσει, να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν, αλλά κυρίως για τις συνέπειες αυτών, τόσο στην ίδια την εταιρία, όσο όμως και στην επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας μας.

Ο αγώνας των Επιμελητήριων της ΑΜΘ για την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κομπόδεμα» 165 εκ. ευρώ έκαναν οι Ξανθιώτες στα χρόνια της πανδημίας  

Αύξηση των καταθέσεων σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος   Καβάλα– Έβρος οι π…