Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δύο πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ της Ξάνθης που άνοιξαν την Κυριακή

Δύο πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ της Ξάνθης που άνοιξαν την Κυριακή

0

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης μπέρδεψαν τους επαγγελματίες

Επιβλήθηκαν πρόστιμα 10.000 ευρώ και 3.000 ευρώ. Παράβαση καταγράφηκε το Σάββατο σε ζαχαροπλαστείο της Ροδόπης για υπέρβαση ωραρίου

 

Δύο πρόστιμα επιβλήθηκαν σε σούπερ μάρκετ της Ξάνθης, επειδή λειτούργησαν την Κυριακή, αν και με βάση την τελευταία απόφαση για τα μέτρα, η λειτουργία που συζητούνταν να είναι προαιρετική, τελικά δεν εφαρμόστηκε.

Στα σούπερ μάρκετ επιβλήθηκαν πρόστιμα 10.000 ευρώ και 3.000 ευρώ, που καθορίστηκε με βάση τα τετραγωνικά.

Επίσης, παράβαση καταγράφηκε και το Σάββατο σε ζαχαροπλαστείο της Ροδόπης για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας και επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

 

71 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και 18 για μη χρήση μάσκας το Σάββατο στην ΑΜΘ

Αναλυτικά, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (63.934) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.160) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.612) παραβάσεις και (17) συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • (1.231) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων (71) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • (294) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (290) πρόστιμα των 300 ευρώ και (4) πρόστιμα των 150 ευρώ, εκ των οποίων (18) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • (87) παραβάσεις και (17) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Ανάμεσα σε αυτές, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΠΕ Ροδόπης) επιβλήθηκε 300 ευρώ πρόστιμο σε ζαχαροπλαστείο για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

 

Τρεις παραβιάσεις για ιδιωτικές συναθροίσεις την Κυριακή στη χώρα

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (61.790) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.290) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.393) παραβάσεις και (7) συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • (1.121) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων (54) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • (250) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (235) πρόστιμα των 300 ευρώ και (15) πρόστιμα των 150 ευρώ, εκ των οποίων (20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • (22) παραβάσεις και (7) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Σε αυτές περιλαμβάνονται και δύο περιπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΠΕ Ξάνθης):

-10.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ, για παραβίαση απαγόρευσης λειτουργίας.

-3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ, για παραβίαση απαγόρευσης λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή συνάθροισης σε υπόγειο χώρο και (6) πρόστιμα των (300) ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή εκδήλωσης σε οικία.

Στη Στερεά Ελλάδα, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή συνάθροισης σε οικία.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξιχνιάστηκαν ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων στη Ροδόπη

Δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν φερόμενοι ως δράστες για τρία περιστατικά   Μπήκαν δύο φορές στο …