Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δικαίωση για τη θρακιώτικη Dasteri AΕ σε διαγωνισμό για φωτισμό led

Δικαίωση για τη θρακιώτικη Dasteri AΕ σε διαγωνισμό για φωτισμό led

0

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε νόμιμους, εύλογους και αναλογικούς τους όρους της διακήρυξης για προμήθεια φωτιστικών led στο δήμο Λαυρεωτικής

 

Δικαιώθηκε και συνεχίζει με δυναμική το έργο της η θρακιώτικη εταιρεία DASTERI SYSTEMS A.E. στην προμήθεια φωτιστικών led, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε νόμιμους τους όρους της σχετικής διακήρυξης του δήμου Λαυρεωτικής.

 

Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί για «φωτογραφικό διαγωνισμό»

Η εταιρεία που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη είχε προκριθεί για την ανάληψη έργου προμήθειας φωτιστικών led, διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα, ωστόσο κατά την προσωρινή κατακύρωση προβλήθηκαν αμφισβητήσεις και αυθαίρετοι ισχυρισμοί ως προς τους όρους του διαγωνισμού.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το αρμόδιο ανώτατο δικαστικό όργανο για τον έλεγχο τον δημόσιων συμβάσεων, με την απόφαση 282/2021 του VII Τμήματος έρχεται να διαλύσει τη φημολογία και τις συκοφαντίες που δέχθηκε η εταιρεία, κρίνοντας τα κριτήρια και τους όρους της διακήρυξης ως νόμιμους, εύλογους και ανάλογους του αντικειμένου της σύμβασης. Άλλωστε, όπως έχουν πράξει αντίστοιχα και άλλοι δήμοι σε αντίστοιχα έργα, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ξάνθης, υιοθετούνται αυστηροί όροι, προκειμένου να διασφαλίζεται η άρτια εκτέλεση σε συμβάσεις με εξειδικευμένο αντικείμενο και η παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων.

 

Ανοιχτός ο δρόμος στη DASTERI A.E. να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία

Ασφαλώς, οι ισχυρισμοί για «φωτογραφικούς» όρους στο διαγωνισμό για μια εταιρεία από τη Θράκη που δραστηριοποιείται εδώ και 45χρόνια και έχει αναπτύξει εξειδικευμένη τεχνογνωσία στο αντικείμενο, έπληξαν τη φήμη της και το κύρος που έχει καταφέρει να διαμορφώσει στην αγορά, μέσα από τη δραστηριοποίησή της και την επισταμένη προσπάθεια παροχής υπηρεσιών και προϊόντων ποιότητας και αξιοπιστίας.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έρχεται λοιπόν, για να αποκαταστήσει την αλήθεια, να βάλει τέλος στα fake news και να ανοίξει το δρόμο για να συνεχίσει η εταιρεία, την ομολογουμένως, επιτυχημένη της διαδρομή.

Αξίζει δε, να σημειώσουμε ότι η DASTERI A.E. έχει ουσιαστική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης με 80 και πλέον μόνιμες θέσεις εργασίας και εξαγωγές σε περισσότερες από 50 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στον τομέα της κατασκευής φωτιστικών σωμάτων οχημάτων που δραστηριοποιείται από το 1976 έχει αποκτήσει διαχρονικά σημαντικούς πελάτες, όπως είναι η MERCEDES, FORD, MICROCAR, IVECO, VOLVO, ISUZU και πολλοί άλλοι.

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…