Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάκριση ερευνητικής ομάδας του ΔΠΘ σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Διάκριση ερευνητικής ομάδας του ΔΠΘ σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

0

Κατέκτησε την 2η θέση μεταξύ 33 ομάδων που συμμετείχαν στην πρώτη φάση και 10 που έφτασαν στον τελικό

Οι συμμετέχοντες από τα τμήματα Μοριακής Βιολογίας και Πολυτεχνικής Σχολής ανέπτυξαν το πρότζεκτ Salica, με σκοπό την ανίχνευση βιοδεικτών που συσχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο σάλιο

 

Salica, αυτό είναι το πρότζεκτ της ερευνητικής ομάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, iGEM Thrace, που κατέκτησε την 2η θέση στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Mindspace University!

Μεταξύ 300+ ατόμων που υπέβαλαν αίτηση, 33 ομάδων που σχηματίστηκαν στην πρώτη φάση και 10 ομάδων που πέρασαν στον τελικό, η ερευνητική ομάδα του ΔΠΘ κατέκτησε τη 2η θέση, που ανακοινώθηκε από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey R. Payatt!

Πρόκειται για μια καινοτόμα ιδέα, για την οποία επιδιώκουν να διεξάγουν έρευνα υψηλού επιπέδου στις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στόχος η ανίχνευση βιοδεικτών που συσχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο σάλιο!

Με το Salica η ομάδα επιχειρεί να δημιουργήσει μια συσκευή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κάθε πολίτη ακόμη και σε ένα σπίτι, χωρίς ακριβό εξοπλισμό ή υγειονομικό προσωπικό, καθώς θα χρησιμοποιεί το σάλιο ως βιολογικό υλικό.

Είναι ένα πρωτοπόρο εγχείρημα που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής της μοριακής και συνθετικής βιολογίας καθώς και την ανάλυση των δεδομένων μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Μαζί με τη διάκριση, η ομάδα κέρδισε επίσης πρόσκληση σε πρόγραμμα επιτάχυνσης στην θερμοκοιτίδα του ACEin στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1 θέση με καλυμμένα έξοδα για το ταξίδι του Mindspace στις ΗΠΑ, στην Βοστώνη και στην Silicon Valley, καθώς και μια έκπτωση 20% για 1 ακόμη άτομο της ομάδας της!

Η ομάδα iGEM Thrace, είναι η διεπιστημονική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αποτελούμενη από φοιτητές του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, αλλά και φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης, από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, και Μηχανικών Περιβάλλοντος. Η iGEM Thrace θα εκπροσωπήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM 2021, διαγωνισμό διεθνούς κύρους που ξεκίνησε το 2003 από το M.I.T.

Η ομάδα αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και υποψήφιους διδάκτορες, υπό την καθοδήγηση των Αναπλ. Καθηγητριών του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δρ. Αγλαΐα Παππά και Δρ. Αικατερίνη Χλίχλια.

“Στόχος μας να αναδείξουμε την δυναμική φοιτητική κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και να αποτελέσουμε πηγή έμπνευσης για νέες, καινοτόμες και πολλά υποσχόμενες πρωτοβουλίες!” ανέφερε ο ιδρυτής και Συντονιστής της iGEM Thrace, φοιτητής του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, κ. Αλέξανδρος Σκούρης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 2η χρονιά οι «Γυναίκες της Αγάπης» απλώνουν «χέρι» αλληλεγγύης τις γιορτές

Μέσω του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών καλούν σε δωρεές τροφίμων, βιβλίων και παιχνιδιών με…