Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Δεύτερο νοσταλγικό ταξίδι στις παλιές επιτυχίες του ΑΡΙΩΝΑ

Δεύτερο νοσταλγικό ταξίδι στις παλιές επιτυχίες του ΑΡΙΩΝΑ

0

Νατάσα Μακρή: Ο δεύτερος σημαντικός κόμβος της πορείας του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Συνεχίζει τις νοσταλγικές αναδρομές σε παλιές επιτυχίες του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ Ξάνθης, η πρόεδρος του ξανθιώτικου συλλόγου Νατάσα Μακρή, τις οποίες μοιράζεται και με τους αναγνώστες του ΕΜΠΡΟΣ, μιας και απουσιάζουν φέτος λόγω πανδημίας οι αθλητικές συγκινήσεις.

Γράφει η κυρία Μακρή:

Μια σημαντική στιγμή, της πορείας του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, εκτός από την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στη Ρόδο, ήταν η πρόκριση στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων της ίδιας χρονιάς.

Τον Αύγουστο του 2008, εξαιτίας του ότι η ομοσπονδία  δεν επέτρεπε στους παίδες να παίζουν στο Εφηβικό, (αν και τότε είχαμε εξαιρετικούς παίκτες αυτής της ηλικίας), επέτρεπε όμως, τους πρωτοετείς φοιτητές, να παίρνουν μέρος στην παραπάνω κατηγορία! Η ομάδα μας είχε λίγους παίκτες, 8 στο σύνολο, όμως πάρα πολύ ποιοτικούς, όπως:

– Μαραντάς Γιάννης, απίστευτο χειρισμό, τέλειο σουτ, φοβερή οργανωτική ικανότητα,

Γιώργος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, φοβερή αμυντική προσήλωση,

Δενδρινός Κώστας, πάθος, ποιότητα, άψογη τεχνική κατάρτιση,

Αποστολίδης Ευριπίδης, εγκεφαλικός, σπουδαίος πασέρ, είχε έρθει από τη  ΧΑΝΘ με προπονητή τον Τάκη Ξουρίδα, (που δυστυχώς, αυτές τις μέρες ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία μόνο 63 χρόνων),

Αλεξούδης Πασχάλης, ρυμπάουντ, αλάνθαστο σουτ από 3-4 μέτρα,

Ελευθεριαδης Απόστολος, όντας μικρότερος, ξεκούραζε κάποιον απο τους πρώτους πέντε,

Τσομακίδης Δημήτρης και

Σταυρίδης Μάνος,

οι δύο μικροί μας παίκτες.

Προπονητής ο Παπαδόπουλος Χρήστος, με τις αστείρευτες οργανωτικές και διοικητικές του ικανότητες, μπόρεσε, με την κατάλληλη επιλογή των συστημάτων της κάθε φάσης, να φέρει το αίσιο αποτέλεσμα, την 5η πανελλήνια θέση.

Από αυτήν την τελική φάση, δυο σημεία αξίζει να μνημονεύσουμε:

Την παρ’ ολίγον, κατάκτηση της 4ης θέσης, η οποία κρίθηκε στον αγώνα με την Νίκη Βόλου του προπονητή Απόστολου Καραμανώλη, που ενώ 35 λεπτά είχαμε το προβάδισμα, όμως το συνεχόμενο πρες σε όλο το γήπεδο, από την αρχή, κούρασε τους παίκτες, λόγω της λειψανδρίας.

Δεύτερο, και σημαντικό, ήταν, η παρουσία παικτών που κοσμούν την ελληνική καλαθοσφαίριση ως τις μέρες μας, όπως: Μπόγρης, Κασελάκης, Μάντζαρης, Σλούκας, Κατσίβελης και Γιωργάκης.

Εκ μέρους της διοίκησης, συνόδεψε την ομάδα στην Κύμη ο, τότε, πρόεδρος Ηλίας Σπυριδόπουλος.

Ενδιαφέρον προκαλεί, η παρουσία τριών ομάδων, στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων και Εφήβων την ίδια χρονιά, ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, Νίκη Βόλου και ΜΑΣ Μαντουλίδης. Μάλιστα, τότε οι σχέσεις με τον ΜΑΣ Μαντουλίδη, έφτασαν σε εξαιρετικό σημείο, στα πλαίσια της μετεγγραφής του Απόλλωνα Δεληγιώργη, ενδεικτικό το ότι, συνταξιδέψαμε μέχρι την Κύμη.

Σταθμός στην πορεία του συλλόγου μας, το καλοκαίρι του 2008, χρονιά που καθιέρωσε τον ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ στους κορυφαίους συλλόγους της Ελλάδας σε επίπεδο υποδομής.

Εγώ προσωπικά, ως σημερινός πρόεδρος του συλλόγου, συνεχίζω με προσήλωση την ανάπτυξη και εκμάθηση της καλαθοσφαίρισης στις μικρές ηλικίες, όπως ο προκάτοχός μου.

Τελικά, το ταξίδι μετά το 2008, συνεχίστηκε για τον σύλλογό μας, σταθερά, στις κορυφαίες θέσεις της Ελλάδας.

Η πρόεδρος

Αναστασία – Νατάσα Μακρή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μέσα στο φθινόπωρο θα δοθεί η προκαταβολή χρηματοδότησης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για ένταξη στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων Με ανακοίν…